Tandoori Maaltijdsaus #zonder pakjes en zakjes!
Volgende week komt het nieuwe kookboek Puur koken zonder Pakjes deel 2 uit! Afgelopen vrijdag is de voorverkoop gestart en jullie reacties zijn overweldigend. Zo leuk om te lezen hoe het eerste deel in de smaak is gevallen, hoeveel er al uit gekookt is en hoe jullie niet kunnen wachten op het tweede deel. Heel erg bedankt! Vandaag post in een nieuw recept wat ook in het nieuwe kookboek staat. De foto van dit recept staat zelfs op de cover!
Meer maaltijdsauzen in deze serie vind je al op de website, namelijk de Butter chicken, Milde curry en de Tikka Masala.
Tandoori - Zonder pakjes en zakjes!
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet of kipdijfilet, 1 ui, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, snuf cayennepeper, 150 milliliter water of groentebouillon, 150 milliliter (haver)room of crème fraîche, Keltisch zout en peper naar smaak, amandelschaafsel, verse platte peterselie of koriander
Voor erbij: groenten naar keuze, zilvervliesrijst
Bereiding:
Snijd de kipfilet in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook fijn. Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kipfilet toe. Bak rondom bruin. Voeg de tomatenpuree en de kruiden en specerijen toe. Bak even een minuut mee. Voeg het water toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Blus de saus af met de room en laat nog een paar minuten doorkoken. Maak op smaak met zout en peper.
Serveer de Tandoori met geschaafde amandelen en verse peterselie of koriander. Eet de Tandoori met zilvervliesrijst en een groente naar keuze, bijvoorbeeld sperziebonen, broccoli of paprika’s.
Liever vegetarisch? Gebruik dan kikkererwten in plaats van kip.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene