08-06-2020

Marinade Saté en Pinda Saté saus #Zonder pakjes en zakjes!

Met de zomer in het vooruitzicht een fijn basisrecept voor een saté marinade en een pinda satésaus. Deze lijkt erg op mijn favoriete recept, maar door extra toevoeging van een aantal specerijen net even iets anders. De moeite waard om te proberen.

 

Marinademix Saté - Zonder pakjes en zakjes

Marinade: 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder of fijngeperste teen knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel laos, 1 theelepel uipoeder, 2 eetlepels sojasaus, ½ theelepel komijnpoeder, 2 eetlepels olie, Keltisch zout en peper naar smaak

Verder nodig: 300 gram kipfilet, satéprikkers (eventueel een uur voorgeweekt)

Bereiding:

Snijd de kip in grote blokjes. Meng alle poeders door elkaar en meng met de kipfilet. Laat minimaal een uur marineren. Bak de blokjes kip bruin en gaar. Rijg de blokjes daarna aan de stokjes. Andersom kan ook, rijg het gemarineerde vlees dan aan voorgeweekte satéstokjes en bak deze bruin en gaar op de bbq of in een ruime koekenpan of bakplaat.

Serveer de kipsaté met de pinda satésaus en eventueel gebakken uitjes (Yakso).

Pinda Satésaus - Zonder pakjes en zakjes

Ingredienten:

3 eetlepels pindakaas met stukjes noot (100% pindakaas), 300 milliliter (kokos)melk, 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel laos, 3 eetlepels sojasaus, optioneel sambal naar smaak

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat even doorkoken tot je een goede sausdikte hebt. Is de saus te dik, voeg dan nog wat melk toe, is de saus te dun, voeg wat pindakaas toe. Maak de saus op smaak met wat sambal voor extra pit. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Maria
    Maria vrijdag 19 jun 2020 om 08:30
    Heerlijk!
    • Smakelijck vrijdag 19 jun 2020 om 10:42
      Fijn!
    • Marleen
      Marleen woensdag 17 feb 2021 om 18:13
      Heel erg lekker!
      • Smakelijck donderdag 18 feb 2021 om 10:13
        FIjn!
    • Anny
      Anny woensdag 19 jan 2022 om 19:20
      Kei lekker bedankt
      • Smakelijck donderdag 20 jan 2022 om 10:29
        Graag gedaan!
    • W
      W donderdag 24 aug 2023 om 11:45
      Maak deze altijd! Zo lekker! Krijg er altijd complimenten voor.
      • Smakelijck donderdag 24 aug 2023 om 14:49
        Wat leuk om te lezen!
    • Nettie
      Nettie woensdag 06 sep 2023 om 10:03
      Is dit glutenvrij?
      • Smakelijck woensdag 06 sep 2023 om 10:13
        Als je glutenvrije sojasaus gebruikt wel.
Laat een bericht achter!
279