Miso Ramen Foodtrips #zonder pakjes en zakjes!
Ben je dol op miso en op een goed gevulde soep? Dan is dit recept echt iets voor jou. Het is een heerlijk, snel gerecht, die je zelf lekker kunt aanpassen naar eigen smaak of die je bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk vegetarisch maakt. Ook heel geschikt als lunch!
Benieuwd naar meer Foodtrips gerechten zonder pakjes en zakjes? De Israëlische Shakshuka en de Mexicaanse Nacho's staan ook op de website.
Miso Ramen Foodtrips - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2 personen:
1 kipfilet, 125 gram taugé, 100 gram fijngesneden spitskool, 100 gram spinazie, 150 gram mais, 2 gekookte eieren, 2 stengels fijngesneden lente ui, 100 gram noedels of meer/minder naar smaak
Bouillon-kruidenmix: 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel misopasta (Terrassana), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel paddenstoelenbouillon, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel laospoeder, snuf cayennepeper, gemalen peper naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en de knoflook. Neem 1 liter water en voeg alle ingrediënten toe voor de bouillon-kruidenmix, ook de ui en de knoflook. Breng aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in zo’n 15-20 minuten gaar en haal uit de bouillon. Laat afkoelen en snijd de kip dan in plakjes. Kook vervolgens de noedels gaar in de bouillon.
Maak de spinazie schoon en roerbak deze even héél kort in een koekenpan zodat het iets slinkt.
Verdeel de overige ingrediënten over 2 soepkommen: de gesneden kipfilet, taugé, kool, mais, lente-ui, spinazie en het ei. Schep nu de warme bouillon met de noedels in de kommen en serveer direct. Het is heerlijk om er pinda’s, gebakken uitjes (Yakso) of cashewnoten bij te serveren.
Eet Smakelijck!
Vegetarisch? Vervang de kipfilet dan door paddenstoelen zoals Shii-takes of kastanjechampignons. Deze kun je tegelijk, in plakjes, gaar koken samen met de noedels. Je bereidingstijd is dan een stuk korter.
Liefs, Williene