14-05-2020

Israëlische Shakshuka Foodtrips #Zonder pakjes en zakjes!

Nadat ik mijn kookboek 'Puur koken - Zonder pakjes deel 1' had uitgegeven met veel wereldgerechten en maaltijdmixen zijn veel gerechten uit dat boek al weer uit het assortiment gegaan óf er zijn weer nieuwe gerechten bijgekomen. Wat dat betreft hoef ik nooit stil te zitten :-) De Trattoria-serie waarvan ik al een paar gerechten op de website heb gezet is vrij nieuw, net als deze serie 'Foodtrips' waar dit lekkere gerecht onder valt. Het wordt in dit gerecht gegeten met couscous, maar het wordt oorspronkelijk ook vaak gegeten met brood. Het gerecht is vegetarisch, maar mocht je vlees willen toevoegen dan kun je denken aan (lams)gehakt. Deze kun je toevoegen bij het fruiten van de ui/knoflook. Fijne dag! 

Israëlische Shakshuka Foodtrips wereldgerecht – Zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 4 personen:

Voor de couscous: 200 gram volkoren speltcouscous of kikkererwtencouscous, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel, knoflookpoeder, 2 theelepels verse of gedroogde peterselie, 1 theelepel verse of gedroogde munt, kneepje citroensap, Keltisch zout en peper

Voor de kruidenmix: 3 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels uipoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper

Voor het broodkruim: 2-3 speltboterhammen of glutenvrije crackers, 1 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels verse of gedroogde peterselie, Keltisch zout en peper

Verder nodig: 1 ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika’s, 1 aubergine, 2 blikken tomatenblokjes (400 g), 3 eieren, 100 g komkommer

Bereiding:

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg de kruiden toe met het bereiden van de couscous. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng deze met de couscous. Maak op smaak met zout en peper.

Toast de speltboterhammen en maal deze in de keukenmachine tot kruim met de knoflook en peterselie en maak op smaak met zout en peper.

Snijd de ui in halve ringen, snipper de knoflook, snijd de aubergine in kleine blokjes en de paprika’s in smalle reepjes of blokjes. Verhit wat olie of boter in een ruime pan. Roerbak hierin de ui, knoflook, aubergine en rode paprika kort. Voeg dan de tomatenblokjes en de kruidenmix toe en breng het geheel aan de kook. Voeg eventueel wat water toe als het geheel te droog wordt.  Maak met een lepel 3 kuiltjes in het gerecht en breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan, het gerecht is klaar wanneer de eieren zijn gestold. Je kunt de tomatensaus ook in een ovenschaal scheppen, hier de eieren boven breken en dan in de oven laten stollen. Ongeveer 10 minuten op 180 graden.

Schep wat van het broodkruim over het gerecht en eventueel wat verse koriander of platte peterselie.

Serveer de Shakshuka met de couscous en het resterende broodkruim.

Tips: 

*Je kunt het gerecht ook eten met brood, in plaats van couscous. 

*Het is ook lekker om er feta over te brokkelen. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
261