13-09-2021

Wokpaste's alle varianten #Zonder pakjes en zakjes! 

Heb je een aantal groenten over of wil je op een makkelijke manier veel groenten eten? Dan is wokken ideaal. Om de groenten dan wat smaak te geven kun je heel gemakkelijk zelf een woksaus of wokpasta maken. Deze 5 wokpasta's zijn volgens de bekende pakjes uit de supermarkt, maar dan zonder overmatig veel zout, schadelijke E-nummers en teveel suiker. 

Wokpaste's - Zonder pakjes en zakjes! Alle varianten

Ketjap & Sambal Badjak

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet of tofu, 600-800 gram wokgroenten naar keuze, denk aan: rode ui, paprika, prei, taugé, champignons, courgette, paksoi, bosui etcetera, (glutenvrije) noedels of rijst naar keuze, eventueel 50-100 milliliter kokosmelk of groentebouillon

Wokpaste: 3 eetlepels sojasaus, 1 theelepel sambal badjak (zelfgemaakt of Yakso), 3 eetlepels ketjap manis (Yakso), 2 tenen fijngesnipperde knoflook, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel laos, Keltisch zout en peper naar smaak, sap van een halve limoen

Bereiding:

Snijd de kip of tofu in blokjes. Dit kan ook worden weggelaten. Gebruik dan meer groenten of cashewnoten.

Snijd de wokgroenten naar keuze fijn. Kook de rijst of noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Roerbak de kip of tofu in wat boter of olie en voeg de gesneden groenten toe. Wok dit een paar minuten mee. Voeg de ingrediënten van de wokpaste toe en roerbak dit nog een paar minuten mee. Je kunt eventueel wat kokosmelk of bouillon toevoegen naar smaak. Serveer het gerecht met de rijst of noedels.

Tip:

In plaats van kipfilet of tofu kun je ook een omelet in reepjes snijden en toevoegen aan het gerecht.

Het is ook lekker om het gerecht te serveren met gehakte cashewnoten of met Seroendeng 

Gebruik bovenstaand recept, maar dan met een andere variant wokpaste en wokgroenten naar keuze:

Soja Ginger & Black Pepper

Wokpaste: 2-3 eetlepels sojasaus of Ketjap Manis, 1 theelepel uipoeder, 2 tenen fijngesnipperde knoflook, sap van een halve limoen, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel gemalen zwarte peper, Keltisch zout naar smaak, optioneel 1-2 eetlepels palm- of kokosbloesemsuiker

Chili Garlic & Lemon

Wokpaste: 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel sambal of gebruik een fijngesneden rode peper, 2 tenen fijngesnipperde knoflook, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel citroengraspoeder, sap van een halve citroen of limoen, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker

Lemongrass, Coconut & Chili

Wokpaste: 75 milliliter kokosmelk, 2 theelepels geraspte kokos, 2 tenen fijngesnipperde knoflook, 1 theelepel citroengraspoeder, 1 theelepel laos, 1 theelepel sambal of gebruik een fijngesneden rode peper, sap van een halve limoen, 2 theelepels paprikapoeder, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker

Curry, Lemongrass & Chili

Wokpaste: 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel citroengraspoeder, 1 theelepel sambal of gebruik een fijngesneden rode peper, 2 tenen fijngesnipperde knoflook, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel kurkuma, ½ theelepel komijn, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel gemberpoeder, snufje chilipeper, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279