08-06-2020

Seroendeng #zonder pakjes en zakjes

 

Seroendeng - Zelfgemaakt 

Ingredienten:

40 gram pinda’s, 30 gram geraspte kokos, 1 theelepel palmsuiker, 1 theelepel koriander, ¼ theelepel laos, ¼ theelepel komijnpoeder, ¼ theelepel uienpoeder, ¼ theelepel knoflookpoeder, Keltisch zout naar smaak

Bereiding:

Hak de pinda’s fijn en meng met de overige ingrediënten. Bewaar in een schone droge pot. Gebruik de seroendeng bij een maaltijd naar keuze als bijgerecht.

Tip:

Officieel is de verhouding meer kokosrasp dan pinda. Je kunt zelf met deze verhouding spelen naar smaak.  

Seroendeng is heerlijk op bami, nasi, wokgroente etc. 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Roos
    Roos woensdag 02 feb 2022 om 20:47
    Hallo Williene, hoelang is dit te bewaren? en bewaar je het in de koelkast of op een donkere droge plek?
    • Smakelijck donderdag 03 feb 2022 om 10:41
      Lang, in een pot goed afgesloten, gewoon op een donkere plaats. koeling is niet nodig.
Laat een bericht achter!
279