Kip Palava Wereldgerecht #Zonder pakjes en zakjes!
De kip Palava is één van de vele wereldgerechten. Deze variant is echter al een hele tijd uit het assortiment en dus niet meer verkrijgbaar. Gelukkig kun je hem dus nog wel zelf maken, zonder pakje. Het recept kun je ook vinden in Puur koken zonder pakjes deel 1. Succes met het recept!
Zuid-Afrikaanse Kip Palava - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten voor 2-3 personen:
300 gram kipfilet, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 2 verse tomaten, 200 gram verse spinazie, 200 gram zilvervliesrijst, cashewnoten
Marinade: 2 eetlepels sesamolie, 1 teen knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel tijm, flinke snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper
Sausmix: 100 milliliter kokosmelk of gebruik kippenbouillon, 3 eetlepels 100% pindakaas, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de ingrediënten voor de marinade en laat minimaal 15 minuten marineren.
Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Was de spinazie en laat uitlekken.
Verhit in een ruime pan wat boter of olie en bak de kipfilet hierin rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaat toe. Schep goed door elkaar en voeg de ingrediënten voor de saus toe. Laat de groenten en de kip een paar minuten stoven.
Voeg als laatste de spinazie toe, breng het gerecht aan de kook tot de spinazie geslonken is. Serveer het gerecht met de rijst en cashewnoten.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene