Orzo Foodtrips #Zonder pakjes en zakjes!
Foodtrips Orzo - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 3-4 personen:
250 gram orzo, 1 rode ui, 1 witte ui, 1 courgette, 2 rode puntpaprika’s, 250 gram cherrytomaten, rucola, Parmezaanse kaas
Kruidenmix: 1 theelepel tijm, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak, 2 eetlepels olijfolie
Specerijenmix: 70 gram tomatenpuree, ½ theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in halve plakken van ongeveer 1 centimeter dik, de puntpaprika's in blokjes en de rode ui in dikke halve ringen. Halveer de cherrytomaten. Snipper de witte ui en houd deze apart.
Meng de courgette, paprika en rode ui met de kruidenmix. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de groenten 15 minuten. Voeg na 15 minuten baktijd de cherrytomaten toe en bak het geheel nog 5 minuten.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een kookpan en bak de gesnipperde witte ui glazig. Voeg de Orzo pasta, de specerijenmix en 600 milliliter water toe en breng aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de pan. Roer af en toe door. De Orzo hoort bij het serveren smeuïg te zijn.
Serveer de Orzo met de gegrilde groente bovenop. Serveer de rucola en Parmezaanse kaas voor erbij.
Tip: Vervang de Parmezaanse kaas door Feta.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!