Nasi Goreng #Zonder pakjes en zakjes
Vorige week kwam de derde druk binnen van het kookboek Puur koken - Zonder pakjes. In ongeveer een half jaar tijd 3 drukken! Natuurlijk is dat een erg leuke beloning op het werk wat je doet. Ontzettend bedankt voor jullie leuke en lieve reacties over dit kookboek!
Zoals ik jullie al eerder heb geschreven, is dit kookboek een eerste deel op meerdere delen die gaan uitkomen. Deel 2 is volop in de maak, maar of het dit jaar nog lukt om uit te geven, durf ik niet te beloven. Het wordt in ieder geval een boek met een Aziatisch tintje, dus in dit boek veel recepten voor nasi, bami, curry's, boemboes en andere lekkere gerechten. Onderstaand recept komt ook in dit boek. Ik ga jullie zeker op de hoogte houden.
Fijne dag!
Nasi Goreng - Zonder pakjes en zakjes
Ingredienten voor 2-3 personen:
500-600 gram nasigroenten, 2 eieren*, 250 gram zilvervliesrijst, eventueel 200 gram kipfilet
Kruidenmix: 1 theelepel uienpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel laos, 1 theelepel lavas, snufje cayennepeper, 2-3 eetlepels sojasaus, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Het lekkerst is om rijst van een dag oud te gebruiken.
Snijd de groenten fijn. Bij het gebruik van vlees, snijd dit in kleine blokjes.
Verhit wat olie of boter in een pan. Voeg het vlees toe en bak deze rondom bruin. Voeg de groenten toe en de kruiden en bak deze een paar minuten mee. Duw het groentemengsel aan de kant in de pan, voeg de eieren toe in de pan en blijf roeren zodat het ei rul bakt. Voeg de groenten beetje voor beetje weer toe bij het eimengsel. Schep de rijst door de nasi en verwarm nog even goed door.
Eventueel kun je de nasi verder op smaak brengen met sambal en/of ketjap.
*Of maak een omelet en snijd deze in reepjes en meng deze door de nasi.
Tip: Serveer de nasi met satésaus of met Boemboe Ajam Smoor.
Meer groente? Vervang de rijst (voor een gedeelte) door bloemkoolrijst.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene