Kip Tandoori #zonder pakjes en zakjes!
Kip Tandoori is een favoriet 'pakjes'gerecht. Hoe het uit een pakje smaakt weet ik niet, want die heb ik nog nooit geproefd, maar ik vind de tandoori op deze manier klaargemaakt erg lekker. Ik denk ook dat dit de meer traditionele tandoori is, dan diegene die uit een pakje komt. Sowieso zonder alle toegevoegde E-nummers en overbodige hulpmiddelen ;-) Vers is toch nog altijd het lekkerst!
Kip Tandoori #zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:
2 kipfilets, 200 milliliter yoghurt, 2 tenen knoflook geperst, 1 theelepel paprikapoeder, flinke snuf chilipoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 a 2 cm verse gember geraspt, 1 theelepel kurkuma, 1 rode peper fijngehakt (evt. zonder zaadlijst), sap van een halve citroen, 2 eetlepels tomatenpuree, (Keltisch) zout en peper.
Bereiding:
Kerf de kipfilets (of dijen/poten voor de liefhebber) in met een scherp mes op enkele plaatsen. Meng alle poeders en kruiden met de yoghurt, de citroensap en de tomatenpuree. Maak op smaak met het zout en peper.
Leg de kipfilets in de yoghurt marinade en laat dit minimaal 6-8 uur intrekken in de koelkast.
Leg de kipfilets met de marinade in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kipfilets in 3 kwartier gaar worden in de oven.
Lekker met bijvoorbeeld groenten uit de wok. Wil je het traditioneel eten, serveer het dan met naan-brood, mangochutney en raita (saus op basis van yoghurt, komkommer en munt).
Eet smakelijck!
Liefs, Williene
Kan ik sojayoghurt gebruiken of is dat niet zuur genoeg?
Groetjes Linda
Alvast bedankt!
groetjes, Elske
Ik volg je blog al een poosje, ben erg blij met je recepten! 2 van onze 3 kinderen zijn allergisch aangelegd en hebben ook vaak last van hun darmen. Ik zou graag meer willen koken zonder E-nummers omdat ik vermoed dat ze hier baat bij zouden hebben. Wel vind ik het een hele opgave om dit te realiseren met een druk gezin en een man die het belang er niet echt van in ziet. Maar ik probeer d.m.v. jouw recepten een begin te maken! Nu heb ik het recept voor kip tandoori uitgeprobeerd maar deze is toch wel erg pittig voor de kinderen. Heb je voor mij een tip welke van de kruiden ik kan veminderen om het wat milder te maken? Misschien de chilipoeder? ..en heb je misschien een tip om er meer een saus van te maken? Misschien meer yoghurt toevoegen?
Ik hoor het graag,
Groetjes, Elske
De Tandoori is inderdaad pittig. Je zou de chilipoeder weg kunnen laten en daarvoor in de plaats een snufje cayennepeper kunnen gebruiken. Je kunt ook de rode peper halveren. Haal je wel de zaadjes eruit?
Als je meer saus wilt kun je wat extra yoghurt gebruiken en een lepel extra tomatenpuree. (dan wordt het natuurlijk ook al wat milder).
Succes!
Groetjes, Williene
Groetjes Mariëlle
Voor de smaak lijkt het me weinig uitmaken, ik weet alleen niet wat kwark doet bij verwarmen? Gewoon een keer proberen. Ben benieuwd of het te vergelijken is met de tandoori uit 'n pakje!
Succes!