Woensdag 06 mrt 2013

Mangochutney!


Deze heerlijke mangochutney komt uit het kookboek 'Sauzen' van chefkok Peter Auer. Ik ben zo dol op deze chutney. Heerlijk bij vleesgerechten maar ook bij witte vis. De chutney kun je in grotere hoeveelheden maken en dan bewaren in potten. Zo hoef je niet elke keer verse chutney te koken! Aangebroken potten bewaar je in de koelkast.
Ik heb het originele recept wel zo hier en daar aangepast.

Mangochutney!

Ingrediƫnten:
400 gr. mango in blokjes, 1 rode peper, 3 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 2 el kokosolie, 5 el chilisaus (Yakso), 100 ml witte wijn, 5 el appelazijn, 1 el palmsuiker, 0,5 tl kerriepoeder, 0,5 tl kurkuma,  zout en peper.

Fruit de ui in de kokosolie samen met de knoflook en de fijngehakte rode peper (zonder zaadjes). Voeg de mango toe, en strooi de suiker erover en laat een beetje karameliseren. Voeg de chilisaus, wijn, azijn, kerrie en kurkuma toe en laat de chutney 30 minuten pruttelen op zacht vuur tot de saus is ingedikt. Voeg wat water toe als er te weinig vocht overblijft.  Breng de chutney op smaak met zout en peper en schep het heet in schone potten.


In de supermarkt vind je (bij mijn weten) geen E-nummer vrije wraps/tortilla's. Als wij dus wraps...
lees verder
Het heeft even geduurd voordat ik echt lekkere nasi had gevonden zonder een pakje. Ontelbare...
lees verder
Heel lang getwijfeld of ik over dit onderwerp een blog wilde schrijven. Er is zoveel...
lees verder
Een gezond en stevig ontbijt is een goed begin van de dag. Je kent natuurlijk vast wel de...
lees verder
Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt...
lees verder
Veel groenten hebben een wat pittige of overheersende smaak. Denk aan spruitjes, broccoli,...
lees verder

103 opmerkingen
  • Lies
    Lies zondag 07 jun 2015 om 16:37
    Hoelang blijft deze chutney goed?
    • Smakelijck maandag 08 jun 2015 om 08:55
      Als je 'm goed conserveert, dus in schone, hete potten schept kun je deze chutney wel een aantal maanden bewaren. Geopend is het een week houdbaar.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190