IMG_2587

Chocolademoussetaart!

Zin in taart, maar geen tijd (of zin) om lang in de keuken te staan? Dan is dit een ideaal recept. Erg snel gemaakt, kan eigenlijk niet misgaan én je hebt geen oven nodig. Alleen moet je even geduld hebben doordat de taart moet opstijven in de koelkast. Voor de topping kun je je eigen fantasie en creativiteit gebruiken, lekker vers fruit, room, chocoladekrullen, je kunt er alle kanten mee op. 

Ik wens je alvast een fijn weekend! 

Chocolademoussetaart! 

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter:

Voor de bodem*: 150 gram amandelen, 150 gram medjouldadels, 1,5 eetlepel zachte roomboter of kokosolie

Voor de vulling: 200 gram chocolade**, 300 milliliter (biologische) slagroom (AH), evt. honing van de imker naar smaak

Bereiding:

Doe de ingredienten voor de bodem in een keukenmachine en maal helemaal fijn tot een plakkerige bal. Bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het noten-dadelmengsel over de bodem. Strijk glad met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast. Heb je teveel vulling, dan kun je er ook balletjes van draaien, oplaten stijven in de koelkast. Zo heb je een snel en lekker tussendoortje! 

Breek de chocolade in stukjes. Doe in een steelpannetje met 50 milliliter slagroom. Zet op laag vuur en laat de chocolade in de room smelten. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de rest van de slagroom (250 milliliter) stijf. Dit kan met een lepeltje honing voor de zoetekauwen, maar het is niet nodig. Schenk de chocoladeroom voorzichtig bij de stijfgeslagen slagroom en meng goed door elkaar. Schenk de chocoladeroom op de bodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 2-3 uur opstijven. 

Haal de taart heel voorzichtig los uit de vorm, met behulp van een mes. Versier de taart naar keuze, met bijvoorbeeld verse frambozen met kokoschips, met aardbeien, of ander vers fruit. 

*In plaats van een bodem met dadels kun je ook een bodem maken van gemalen biscuitjes (125 gram) en gesmolten roomboter (50 gram). 

**Je kunt hiervoor suikervrije chocolade gebruiken, bijvoorbeeld van Vivani of van Lovechock. Maar ook andere chocolade is natuurlijk prima te gebruiken. Je kunt een mix nemen van melk/puur of wat je maar lekker vindt. Des te hoger het cacaopercentage des te minder suiker er in de chocolade is toegevoegd. 

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Vandaag een heerlijk recept voor een glutenvrije pizza-bodem. Je kunt dit recept maken met...
lees verder
Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig...
lees verder
Op dit moment is lasagne hier wel één van de lievelingsrecepten die we regelmatig eten. Vooral...
lees verder
Veel groenten hebben een wat pittige of overheersende smaak. Denk aan spruitjes, broccoli,...
lees verder
In onze regio is het deze week vakantie! En in de vakantie worden er natuurlijk koekjes gebakken....
lees verder
Een aantal weken geleden had ik een gezellige Meet met een groep uit de (besloten) Facebookgroep...
lees verder
190
190