Tikka Masala Maaltijdsaus #zonder pakjes en zakjes!
Ze zijn me nooit zo opgevallen in de supermarkt, de maaltijdsauzen van P*t*ks. De Butter Chicken had ik hiervan al nagemaakt, en inmiddels heb ik alle 7 sauzen gemaakt, en wat zijn ze lekker! De zelfgemaakte variant dan, want de kant-en-klare heb ik nooit geproefd :-) Heerlijke zachte en romige smaken. Ze waren hier erg favoriet en komen zeker vaker op tafel. Ik zal ze komende tijd allemaal op de website zetten en ik ben heel benieuwd of jullie ze net zo lekker vinden als wij. Laat het me gerust weten, vind ik altijd leuk.
Tikka Masala
Ingredienten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet of kipdijfilet, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blik tomatenblokjes* (400 gram), 2 eetlepels tomatenpuree, ½ theelepel koriander, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels paprikapoeder, flinke snuf chilipoeder, 125 gram crème fraîche of yoghurt**, Keltisch zout en peper naar smaak, roomboter of ghee
Voor erbij: groenten naar keuze, zilvervliesrijst
Bereiding:
Snijd de kipfilet in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook. Smelt de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de kipfilet toe. Bak rondom bruin. Voeg de tomatenpuree, koriander, gember, paprika en chilipoeder toe. Bak de kruiden even een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Blus de saus af met de crème fraîche of yoghurt en laat nog een paar minuten doorkoken. Maak op smaak met zout en peper.
Serveer de Tikka Masala met zilvervliesrijst en een groente naar keuze, bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool of broccoli.
*of gebruik 6 verse tomaten in blokjes.
** Zuivelvrij? Gebruik haver creme fraiche of haverroom.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene