Macaroni & Spaghetti Mix #Zonder pakjes en zakjes
Er staan al een aantal nagemaakte recepten voor Macaroni & Spaghetti op de website, persoonlijk is deze mijn favoriet en nagemaakt naar het pakje van H*n*g. Heel makkelijk te maken, ook ideaal met restjes groente die je over hebt. Het recept kun je ook vinden in Puur koken zonder Pakjes deel 3.
Fijne dag!
Macaroni & Spaghetti - Zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor 3-4 personen:
300 gram volkoren (of glutenvrije) macaroni of spaghetti, 250 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 600 gram Italiaanse groenten (paprika, prei, wortel, courgette), 425 milliliter tomatenpassata, 250 gram cherrytomaten
Kruidenmix: 2 theelepels Italiaanse kruiden, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel lavas, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijnpoeder, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook en snijd de groenten in blokjes. Halveer de cherrytomaten.
Verhit wat olie of boter in een ruime pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en de groenten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de passata en de ingrediënten van de kruidenmix toe en breng de saus aan de kook. Laat een paar minuten inkoken zonder deksel op de pan. Voeg op het laatst de cherrytomaten en de pasta toe. Verwarm dit nog even kort mee en serveer naar wens met een salade.
Variatie voor Italiaanse Macaroni ovenschotel: Maak bovenstaand recept met macaroni. Doe de macaroni in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschotel 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de kaas is gesmolten. Serveer met een lekkere salade.
Vegetarisch? Vervang het gehakt door gare linzen.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene