Preischotel!
Prei is een echte wintergroenten en nu goed en goedkoop verkijgbaar. Prei is bovendien een erg gezonde groenten en beschermt ons tegen vele vormen van kanker, samen met uien en knoflook. Prei kun je op veel manieren verwerken en deze ovenschotel is ook zeker een aanrader! Ik vind 'm het lekkerst met veel groenten en een heel dun laagje puree.
Preischotel!
Ingredienten:
250 gr. rundergehakt, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 2 a 3 el tomatenpuree, zout en peper, scheutje slagroom, 2 a 3 preien, aardappelpuree met 1 tl mosterd, geraspte kaas, evt. paneermeel en roomboter
Bereiding:
Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Snij de preien in ringen en kook deze beetgaar. Ik kook 'm ongeveer 5 minuten, hij moet ook nog de oven in, dus liever niet te gaar. Giet de prei af en houd deze apart.
Fruit de ui aan in wat olie en voeg het gehakt toe. Bak dit rul en maak op smaak met wat zout en peper. Voeg de plakjes champignons toe en bak dit even lekker mee. Voeg als de champignons hun vocht verliezen de tomatenpuree toe en een flinke scheut slagroom. Het mag geen saus worden, dus niet teveel!
Maak de aardappelpuree en voeg 1 a 2 theelepels mosterd toe.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Schep hieroverheen de gekookte en uitgelekte prei en dek af met een dunne laag aardappelpuree. Maak de schotel af met een laagje geraspte kaas wat paneermeel en wat vlokjes roomboter en zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is en de korst mooi bruin en knapperig is.
Eet smakelijck!
Zij vinden het ook wel interessant om te weten welke kaas dan wel e-nummer vrij is.
Ik ben veel van je aan het lezen en dan kom je ook veel dingen tegen, maar fijn dat je je kennis met ons wilt delen. Dank daarvoor!
Groeten, Nelleke
Succes ermee, en stel je vragen gerust hoor ;-)
Groetjes, Williene
Groetjes, Hanna
Maar als je de preischotel warm opbouwt, dan hoeft alleen de kaas te smelten. Als je de schotel al van te voren hebt gemaakt en koud in de oven zet heeft hij wel wat langer nodig, ongeveer een half uur tot 3 kwartier.
Succes!
Maar, 't was heerlijk en deze preischotel komt hier zeker regelmatig op tafel!
Goed weekend en groeten!
@Let
Jij ook een goed weekend!
Groetjes, Williene
Preischotel á la Williene :)
Dank je wel weer!
Groetjes, @Let
Groetjes, Williene
Ik ga het morgen gelijk maken,heb voor vnvnd jouw pizza op t menu staan..Ook al zo'n succes.
Bij mij lustten ze nooi echt hutspot.
Totdat we jouw variant hadden,nu vinden ze het heerlijk.
Zo dit waren mijn complimenten,haha!!
Fijn dat je zoveel plezier hebt van de recepten en veel succes met de preischotel!