Mexicaanse Quesadilla’s #zonder pakjes en zakjes!
Een recept van een wereldgerecht, zonder pakjes en zakjes. Vandaag de quesadilla's. Een gemakkelijke en snelle maaltijd, al vind ik het persoonlijk een wat karige maaltijd en hebben we er een rijkgevulde salade bij gegeten zoals bijvoorbeeld deze: Rucola salade met avocado en mango. De rucola had ik vervangen door een mix van verschillende soorten sla.
Mexicaanse Quesadilla’s - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!
Ingrediënten voor 2-3 personen:
250 gram kipfilet, 1 rode paprika, 2 gele paprika’s, 1 rode ui, 2 avocado’s, 100 gram geraspte kaas, 8 wraps of piadina’s (natuurwinkel of zelfgemaakt), 1 teen knoflook
Voor de kruidenmix: 1 eetlepel tomatenpuree, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel komijnpoeder, ½ theelepel uienpoeder, flinke snuf korianderpoeder, snuf cayennepeper, flinke snuf cacaopoeder, ½ theelepel peterselie, Keltisch zout en peper
Voor de sausmix: ½ theelepel knoflookpoeder, snuf cayennepeper, ½ theelepel gedroogde of verse peterselie, ½ theelepel lavas, Keltisch zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de paprika’s en de kipfilet in blokjes. Meng dit allemaal in een ruime kom en voeg de kruidenmix toe met 2 eetlepels olie.
Bak het mengsel in de pan in ongeveer 5 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe en schep direct een paar keer om.
Prak de avocado’s fijn met de sausmix. Bestrijk de helft van de wraps met de avocado-dip, verdeel de kip-vulling hier overheen, dek af met een schone wrap en bak de quesadilla’s ongeveer 10 minuten in de oven.
Snijd de quesadilla’s uit de oven in punten en serveer met de overgebleven avocado-dip.
Eet Smakelijck!
Vegetarische tip:
Gebruik in plaats van kipfilet kikkererwten of kidneybonen!
Deze quesadilla's zijn ook heerlijk om te serveren als hapje.
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!