Aardbeientaart!
Aanstaande zondag is het moederdag, en of je hier nu wel of niet bij stil staat, een lekkere Zomerse taart gaat er altijd wel in ;-) Alvast een fijne en hopelijk zonnige dag gewenst!
Aardbeientaart voor Moederdag!
Ingrediënten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:
Voor het deeg: 125 gram (spelt)bloem, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje (Keltisch) zout
Voor de spijsvulling: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei
Voor de opmaak: 250 gram mascarpone, 125 milliliter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische honing, 100 gram (diepvries)aardbeien, 300 gram verse aardbeien
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingrediënten voor het spijs in een kom tot een smeuïg, smeerbaar spijs.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gebruik voor deze taart alleen de ring van een springvorm. Zet de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de ring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig over het midden van het deeg en schuif de taart in de oven. Bak de taartbodem in 20-25 minuten bruin en gaar.
Ga verder met de diepvries aardbeien. Doe hiervoor de aardbeien in een pan met een klein beetje water en kook dit tot een fijne, zachte moes. Doe de aardbeien in de blender en maal helemaal fijn. In plaats van deze aardbeienpuree kan ook 1 eetlepel suikervrije aardbeienjam (FiordiFrutta of Stdalfour) gebruikt worden.
Klop de mascarpone romig met de honing, voeg de slagroom toe. Klop tot een stijve room. Voeg lepel voor lepel de gepureerde aardbeien toe tot deze room mooi zachtroze kleurt. Doe de room in een spuitzak. Spuit de room in mooie strepen of toeven op de taartbodem. Snijd de aardbeien in parten of halveer ze en versier hiermee de taart.
Fijne Moederdag!
Nog meer leuke taart tips voor Moederdag:
Liefs, Williene