21-09-2018

Vegan Matcha-Citroen-Framboos Taartjes!

Het is weer bijna weekend, dus tijd voor een weekend recept :-) Zoals velen wel weten, eet ik al jaren 'suikervrij'. Nu is suikervrij een lastige term, want wat is precies suikervrij? Vrijwel alle voeding bevat een percentage natuurlijke suikers. Ook wortels en rode bieten. Met suikervrij wordt dan ook vaak bedoeld 'zonder toevoegen van geraffineerde suikers'. Maar als je vervolgens alles gaat vervangen door bijvoorbeeld een natuurlijke suiker zoals honing of ahorn, hoe suikervrij is het eigenlijk? De meningen zijn hierover ontzettend verdeeld. Mijn mening: eet door-de-weeks 'suikervrij'. Ook zonder de natuurlijke suikervervangers. Maar in het weekend of op een feestdag mag je best een keer genieten, maar kies dan wel voor een natuurlijke suikervervanger zoals bijvoorbeeld honing van de imker, yaconsiroop, een goede ahornsiroop of zo af en toe kokosbloesem. 

Wil je meer lezen over suiker, lees dan deze blogs eens: Suikerzoet 1, Suikerzoet 2, Suikerzoet 3

Vandaag een volledig plantaardig recept die je kunt maken zonder oven. Het vergt wel even wat voorbereiding en tijd, maar het resultaat is heerlijk. En bovendien erg handig, want je kunt deze taartjes in de vriezer bewaren zodat je altijd wat lekkers achter de hand hebt. 

Fijne dag! 

Vegan Matcha-Citroen-Framboos Taartjes 

Deze taartjes zijn Raw, Vegan, Paleo, Glutenvrij, Zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Ingredienten voor 16 stukjes:

Voor de bodem: 200 gram medjouldadels, 125 gram blanke amandelen, 3 flinke eetlepels kokosrasp

Voor de vulling: 300 gram ongebrande, rauwe cashewnoten, 225 milliliter kokosmelk, 75 gram kokosolie, 100 gram ahornsiroop of rijststroop*, 1 theelepel matchapoeder, 10 druppel etherische citroenolie** of citroensap, handjevol verse of diepvries frambozen

Bereiding:

Week de cashewnoten minimaal 4 uur in ruim, koud water. 

Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier. Doe de dadels voor de bodem met de amandelen en de kokosrasp in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot het goed fijngemalen en een plakkerig geheel is. Verdeel dit mengsel in de bakvorm en duw stevig aan met de bolle kant van een lepel die je eventueel nat maakt onder de koude kraan. Ze de bodem weg in de koeling.

Giet de cashewnoten af en doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine met de kokosmelk, kokosolie en de siroop. Maal helemaal fijn tot een mooie, gladde vulling. Verdeel de vulling in 3 gelijke porties. Meng door de eerste portie de theelepel matcha, zodat de vulling een mooie groene kleur krijgt. Verdeel deze groene vulling over de bodem van de taart. Strijk glad en zet de taart in de vriezer en laat 1-2 uur bevriezen. 

Meng door de tweede portie de citroendruppels. Strijk deze vulling voorzichtig over de groene laag, als deze goed bevroren is. Zet de taart opnieuw 1-2 uur in de vriezer zodat ook deze laag kan bevriezen.

Prak voor de derde vulling een hand vol frambozen door een zeef en vang de puree op. Meng deze puree door de derde portie cashewvulling tot het een mooie roze kleur heeft. Verdeel deze laag over de citroenvulling en zet opnieuw in de vriezer zodat het goed stevig wordt. Laat de hele taart nog ongeveer 1-2 uur in de vriezer.

Haal de taart uit de vriezer en snijd in mooie blokjes. Vries deze in tot gebruik. Haal per keer uit de vriezer wat je nodig hebt. De taartjes hebben ongeveer 20-30 minuten nodig om te ontdooien. Je kunt de taartjes ongeveer 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

Serveer de taartje met een verse framboos en een beetje matchapoeder.

*Als het niet vegan hoeft te zijn kun je ook honing van de imker gebruiken. 

**Let op dat je voor een etherische olie kiest die ook geschikt is om in te nemen.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
255