Bananencake met blauwe bessen!
Ik had vorige week nog wat rijpe bananen liggen die op moesten, vandaar deze bananencake :-) Zonder extra toegevoegde suikers, dan enkel de banaan. Lekker vullend door de havermout en daardoor snoepte ik er ook weleens van bij het ontbijt :-) Je hebt de cake zo gemaakt en je kunt het ook goed in plakjes invriezen zodat je altijd iets achter de hand hebt.
Bananencake met blauwe bessen
Ingredienten:
3 eieren, 150 gram yoghurt of kwark, 5 rijpe bananen, 100 gram speltmeel (of gebruik glutenvrij meel), 50 gram amandelmeel, 75 gram fijne (glutenvrije) havermout, 1 eetlepel kaneel, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 100-150 gram(bevroren) blauwe bessen
Bereiding:
Bekleed een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.
Prak 4 rijpe bananen fijn. Mix de eieren heel luchtig en schuimig. Voeg de yoghurt en de banaan toe aan het schuimige eimengsel en meng goed door. Voeg het speltmeel, amandelmeel, havermout, kaneel en bakpoeder toe en meng alles goed door. Verdeel de helft van de blauwe bessen door het beslag en verdeel het beslag in de cakevorm. Halveer de overgebleven banaan in de lengte en leg deze op het beslag, dit is optioneel. Verdeel nog een handje blauwe bessen over de cake en schuif deze in de oven. De cake is met 45-50 minuten gaar. Controleer met een prikker voordat je de cake uit de oven haalt.
Geniet ervan en een fijn weekend!
Liefs, Williene