03-04-2020

Bananencake met blauwe bessen!

Ik had vorige week nog wat rijpe bananen liggen die op moesten, vandaar deze bananencake :-) Zonder extra toegevoegde suikers, dan enkel de banaan. Lekker vullend door de havermout en daardoor snoepte ik er ook weleens van bij het ontbijt :-) Je hebt de cake zo gemaakt en je kunt het ook goed in plakjes invriezen zodat je altijd iets achter de hand hebt. 

Bananencake met blauwe bessen

Ingredienten:

3 eieren, 150 gram yoghurt of kwark, 5 rijpe bananen, 100 gram speltmeel (of gebruik glutenvrij meel), 50 gram amandelmeel, 75 gram fijne (glutenvrije) havermout, 1 eetlepel kaneel, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 100-150 gram(bevroren) blauwe bessen

Bereiding:

Bekleed een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.

Prak 4 rijpe bananen fijn. Mix de eieren heel luchtig en schuimig. Voeg de yoghurt en de banaan toe aan het schuimige eimengsel en meng goed door. Voeg het speltmeel, amandelmeel, havermout, kaneel en bakpoeder toe en meng alles goed door. Verdeel de helft van de blauwe bessen door het beslag en verdeel het beslag in de cakevorm. Halveer de overgebleven banaan in de lengte en leg deze op het beslag, dit is optioneel. Verdeel nog een handje blauwe bessen over de cake en schuif deze in de oven. De cake is met 45-50 minuten gaar. Controleer met een prikker voordat je de cake uit de oven haalt.

Geniet ervan en een fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Judith van d Merbel
    Judith van d Merbel woensdag 29 apr 2020 om 11:53
    Ha Williene' Vorige week deze cake gemaakt, idd niet veel werk, zag er ook mooi uit, maar het resultaat viel een beetje tegen, helaas. De cake werd van binnen niet echt gaar.... Tja, volgende keer beter;) hopelijk! Gelukkig gaan de meeste recepten goed! Groetjes en fijne dag!
    • Smakelijck woensdag 29 apr 2020 om 13:09
      Jammer! Door de banaan en amandelmeel e.d. blijft het ook wel een beetje klef, daar moet je van houden. Wellicht een volgende keer iets langer in de oven?
    • Jenneke
      Jenneke woensdag 18 jan 2023 om 20:49
      Mag helaas geen noten, dus ook geen amandelmeel. Waarvoor kan ik amandelmeer vervangen?
      • Smakelijck donderdag 19 jan 2023 om 10:14
        Gemalen zonnebloempitten. Zo hou je toch de luchtige structuur.
Laat een bericht achter!
255