Paasslof!
Paasslof
Ingredienten voor 1 slof:
Voor het sloffendeeg: 125 gram speltbloem*, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout, eventueel rasp van een halve biologische citroen
Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram imkerhoning of ahornsiroop, 1 ei
Voor de topping: 250 gram mascarpone, 200 milliliter slagroom, 2 eetlepels imkerhoning of ahornsiroop, ½ mango, 125 gram diepvriesframbozen, decoratie naar keuze
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het sloffendeeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingrediënten voor het spijs in een kom tot een smeuïg, smeerbaar spijs.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gebruik een sloffenring** en schuif hem in de kleinste maat. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig met een lepel over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
Verwarm de diepvriesframbozen in een pannetje en zeef het sap uit de frambozen. Druk het een beetje door een zeef zodat je meer sap hebt.
Maak de mango schoon en pureer het vruchtvlees helemaal glad.
Klop de mascarpone los met de honing en voeg de slagroom toe en klop het geheel stijf. Haal één derde van de room af en meng dit met de gepureerde mango. Meng de overige room met de frambozenmousse. Zo heb je een roze en een gele mousse.
Doe de frambozenmousse in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en spuit op de rand van de slof de frambozenmousse. Doe de mangomousse ook in een spuitzak en spuit deze room in het midden van de slof. Decoreer de slof naar keuze met bijvoorbeeld paaseitjes of vers fruit.
*voor een glutenvrije slof kijk dan hier.
**Geen sloffenring? Je kunt ook een ronde bakvorm van 20 centimeter gebruiken, dan krijg je een ronde taart.
Op zoek naar meer recepten voor Pasen? Kijk dan eens hier.
Geniet ervan!
Liefs, Williene