Aardbeienslof glutenvrij!
Een hele tijd geleden maakte ik een heerlijke frambozenslof. Destijds kwamen er veel vragen of je deze slof ook glutenvrij kon maken. En ja, dat kan! Bij deze het recept.
Glutenvrije aardbeienslof!
Ingredienten voor 1 slof:
Voor het sloffendeeg: 80 gram boekweitmeel (of ander glutenvrij meel), 45 gram amandelmeel, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout, eventueel rasp van een halve biologische citroen
Voor het amandelspijs: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei
Voor de room: 125 gram mascarpone, 125 millilter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische honing, snuf vanillepoeder, 125 gram verse aardbeien voor de versiering
Bereiding:
Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingredienten voor het spijs in een kom tot een smeuig, smeerbaar spijs.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Gebruik een sloffenring van ongeveer 9 bij 24 centimeter. Leg de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de sloffenring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig over het midden van het deeg en schuif de slof in de oven. Bak de slof in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.
Klop de mascarpone romig, voeg de slagroom toe met de honing en vanillepoeder. Klop tot een stijve room. Doe de room in een spuitzak. Spuit de room in mooie strepen, toeven of wat je ook maar leuk vindt op de sloffenbodem. Duw een aantal mooie aardbeien in de room. Spuit eventueel nog room op de aardbeien.
Fijn weekend!
Liefs, Williene