Mokka-creme!
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers.
Oke, ik weet het, dit recept zou je niet verwachten na de blog van gisteren ;-)
Een lezer vroeg via mail of ik dit recept had, en dus blog ik hem maar gelijk voor iedereen die er interesse in heeft. En voor feestelijke gelegenheden is het toch heerlijk om een taart te bakken of iets lekkers te maken? Met deze mocca-creme kun je heerlijke hazelnootschuimtaart maken, mokkataart etc.
Mokka-creme:
Ingredienten (voldoende voor een taart van 24 cm doorsnede):
Mokka-extract:
1 kopje sterke espressokoffie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker (natuurwinkel), 1 zakje nescafe-poeder.
Laat de suiker en de poeder oplossen terwijl de koffie nog warm is. Zet het weg in de koelkast om af te koelen en laat het een nacht intrekken.
Botercreme:
300 gram roomboter, 300 gram poedersuiker. Mix dit 10 minuten glad en romig.
Maak de botercreme nu op smaak met het mokka-extract. Voeg eerst 2 eetlepels toe en als je het sterker van smaak wilt voeg je extra mokka-extract toe. De mokka-creme is direct klaar voor gebruik.
Met deze hoeveelheid kun je een taart vullen en afsmeren. Je kunt het ook prima invriezen.