Speculaascake!
Speculaascake - Zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten:
200 gram (spelt)bloem of -meel*, 150-200 gram suiker**, 200 gram roomboter, 4 eieren, 2 theelepels bakpoeder, 1,5 eetlepel speculaaskruiden, 1 theelepel kaneelpoeder, snuf Keltisch zout, amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de cakevorm van 25 centimeter met bakpapier of vet in met boter.
Mix de roomboter met de suiker luchtig en romig in ongeveer 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het bloem, bakpoeder, zout, kaneelpoeder en speculaaskruiden toe. Mix alles tot een glad beslag. Giet het in de cakevorm en bestrooi met amandelschaafsel. Bak de cake in ongeveer 60 minuten bruin en gaar. Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen.
*Eet je glutenvrij? Vervang dan 2/3 door havermeel of een ander glutenvrij meel en 1/3 door amandelmeel.
**Voor het beste resultaat gebruik je kokosbloesemsuiker. Afhankelijk hoe zoet je de cake wilt hebben gebruik je 150 tot 200 gram. Je kunt ook een gedeelte van de suiker vervangen door imkerhoning.
Fijn weekend!
Liefs, Williene