07-05-2021

Mango-Passie taart!

Op de valreep nog een héérlijke taart voor het weekend! Een glutenvrije, zuivelvrije en (op de natuurlijke suikers na) suikervrije taart! Ben je gewend om niet meer zo zoet te eten dan kun je de ahorn of honing uit de vulling gerust weglaten, de dadels uit de bodem en de zoete mango maken deze taart al zoet genoeg van zichzelf. Je kunt de vulling ook even proeven voordat je hem op de bodem giet, dan kun je altijd nog wat toevoegen als je het niet zoet genoeg vindt. Geniet van de taart en een heel fijn weekend! 

Mango-Passie taart!

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem*: 140 gram ontpitte dadels, 80 gram (glutenvrije) havermout, 40 gram amandelmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

Voor de vulling: 2 mango's, 270 milliliter kokosmelk, optioneel 3 eetlepels ahornsiroop of honing naar smaak, 1 theelepel vanillepoeder, 75 milliliter (vers) appelsap of limoensap, 1,5 eetlepel rundergelatine** (of gebruik agar agar)

Voor de topping: 1 mango, 2 passievruchten, 1/2 eetlepel rundergelatine** (of gebruik agar agar)

Voor de garnering: verse aardbeien, verse frambozen, 1 passievrucht

Bereiding: 

Week de dadels 15 minuten voor in warm water. Maal de dadels fijn met de overige ingredienten voor de bodem tot je een deegbal hebt. Duw het deeg in de bakvorm, bekleed met bakpapier en duw goed uit over de bodem. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat volledig afkoelen. 

Ga verder met de vulling. Snijd hiervoor het vruchtvlees uit de mango's en pureer helemaal fijn. Meng met de kokosmelk, vanillepoeder en eventueel ahornsiroop (bij het gebruik van hele zoete mango's is het niet nodig om zoet toe te voegen). Verwarm het appel- of limoensap en meng goed met de gelatine. Voeg toe aan het mango-kokosmengsel en meng goed door elkaar. Giet dit op de afgekoelde bodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling. 

Maak voor de topping de andere mango schoon en pureer ook dit vruchtvlees helemaal fijn. Verwarm het vruchtvlees in een pannetje en meng met de gelatine. Laat al roerend wat afkoelen en meng met het vruchtvlees van de passievruchten. Meng goed door elkaar en giet voorzichtig over de taart. Laat opnieuw 2 uur opstijven. 

Decoreer de mango-taart met plakjes aardbei, frambozen en wat vruchtvlees van de passievrucht. 

*Je kunt ook een bodem maken van kant-en-klare (glutenvrije) biscuitjes met gesmolten boter of een bodem van biscuitdeeg. Deze bodem kan natuurlijk ook, voor een Raw-taart. Bij een biscuitbodem is de taart niet meer glutenvrij. 

**Bij gebruik van gelatineblaadjes gebruik je voor de vulling 4 blaadjes en voor de topping 2 blaadjes. 

Fijn weekend! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Mirjam Hoekman
    Mirjam Hoekman dinsdag 11 mei 2021 om 12:22
    Hoi Williene, Is het mogelijk de amandelmeel te vervangen door speltmeel bij de mango passievrucht taart? Groetjes Mirjam
    • Smakelijck dinsdag 11 mei 2021 om 14:40
      Ja hoor, dat kan!
    • Maria
      Maria woensdag 12 mei 2021 om 21:06
      Ziet er heerlijk uit! Is de bodem te maken zonder keukenmachine?
    • Maria
      Maria woensdag 12 mei 2021 om 21:06
      Ziet er heerlijk uit! Is de bodem te maken zonder keukenmachine?
      • Smakelijck donderdag 13 mei 2021 om 22:22
        Dat moet je de dadels zeer fijn snijden, dan zou het wel lukken. Of een andere bodem kiezen, wat zonder keukenmachine kan. Succces!
    • Alie
      Alie woensdag 19 mei 2021 om 13:46
      Hallo Williene. Dit lijkt me een heerlijke taart om te maken voor Pinksteren! Ik hoorde dat de overgebleven stukjes niet ingevroren kunnen worden? Wat is de reden daarvan? Ik ben benieuwd naar je antwoord.
      • Smakelijck donderdag 20 mei 2021 om 11:35
        Ik denk dat de bodem daarvan snel zacht wordt uit de vriezer. Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen.
Laat een bericht achter!
255