Mango-Passie taart!
Op de valreep nog een héérlijke taart voor het weekend! Een glutenvrije, zuivelvrije en (op de natuurlijke suikers na) suikervrije taart! Ben je gewend om niet meer zo zoet te eten dan kun je de ahorn of honing uit de vulling gerust weglaten, de dadels uit de bodem en de zoete mango maken deze taart al zoet genoeg van zichzelf. Je kunt de vulling ook even proeven voordat je hem op de bodem giet, dan kun je altijd nog wat toevoegen als je het niet zoet genoeg vindt. Geniet van de taart en een heel fijn weekend!
Mango-Passie taart!
Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:
Voor de bodem*: 140 gram ontpitte dadels, 80 gram (glutenvrije) havermout, 40 gram amandelmeel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Voor de vulling: 2 mango's, 270 milliliter kokosmelk, optioneel 3 eetlepels ahornsiroop of honing naar smaak, 1 theelepel vanillepoeder, 75 milliliter (vers) appelsap of limoensap, 1,5 eetlepel rundergelatine** (of gebruik agar agar)
Voor de topping: 1 mango, 2 passievruchten, 1/2 eetlepel rundergelatine** (of gebruik agar agar)
Voor de garnering: verse aardbeien, verse frambozen, 1 passievrucht
Bereiding:
Week de dadels 15 minuten voor in warm water. Maal de dadels fijn met de overige ingredienten voor de bodem tot je een deegbal hebt. Duw het deeg in de bakvorm, bekleed met bakpapier en duw goed uit over de bodem. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat volledig afkoelen.
Ga verder met de vulling. Snijd hiervoor het vruchtvlees uit de mango's en pureer helemaal fijn. Meng met de kokosmelk, vanillepoeder en eventueel ahornsiroop (bij het gebruik van hele zoete mango's is het niet nodig om zoet toe te voegen). Verwarm het appel- of limoensap en meng goed met de gelatine. Voeg toe aan het mango-kokosmengsel en meng goed door elkaar. Giet dit op de afgekoelde bodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koeling.
Maak voor de topping de andere mango schoon en pureer ook dit vruchtvlees helemaal fijn. Verwarm het vruchtvlees in een pannetje en meng met de gelatine. Laat al roerend wat afkoelen en meng met het vruchtvlees van de passievruchten. Meng goed door elkaar en giet voorzichtig over de taart. Laat opnieuw 2 uur opstijven.
Decoreer de mango-taart met plakjes aardbei, frambozen en wat vruchtvlees van de passievrucht.
*Je kunt ook een bodem maken van kant-en-klare (glutenvrije) biscuitjes met gesmolten boter of een bodem van biscuitdeeg. Deze bodem kan natuurlijk ook, voor een Raw-taart. Bij een biscuitbodem is de taart niet meer glutenvrij.
**Bij gebruik van gelatineblaadjes gebruik je voor de vulling 4 blaadjes en voor de topping 2 blaadjes.
Fijn weekend!
Liefs, Williene