Pruimen - Kruimeltaart!
Weekend! En met al het zomerfruit wat nu verkrijgbaar is, kun je helemaal los in de keuken :-) Deze taart kun je maken met allerlei soorten (zacht) fruit. Geniet ervan!
Pruimen - Kruimeltaart
Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter:
Voor het deeg: 150 gram speltbloem of -meel*, 125 gram hazelnootmeel** (of gebruik amandelmeel), 125 gram koude boter of ghee, 1 ei, 75 - 100 gram kokosbloesemsuiker
Voor de vulling: 400 gram pruimen zonder pit, of ander zacht fruit zoals kersen, perzikken, appels etc.
Voor het kruimeldeeg: 75 gram speltbloem of -meel*, 35 gram roomboter of ghee, 35 gram kokosbloesemsuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Kneed de ingredienten voor het deeg tot een deeg en laat minimaal 15-30 minuten rusten in de koeling. Vet de bakvorm in of bekleed met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem en de rand. Snijd het fruit in stukjes en verdeel over de bodem. Kruimel de ingredienten voor het kruimeldeeg tussen je vingers tot mooie kruimels. Niet gaan kneden, maar echt kruimelen. Verdeel de kruimels over het fruit.
Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de taart met een lekkere dot geklopte room.
*Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrij meel, bijvoorbeeld glutenvrij havermeel of boekweit.
** Hazelnootmeel maak je heel gemakkelijk zelf door hazelnoten fijn te malen tot meel.
Fijn weekend!
Liefs, Williene