Chocolade-frambozen brownies (gluten- en suikervrij)!
Brownies (of chocoladetaart) zonder meel en met gezonde suikers. Inmiddels is dit mijn succesrecept. Ik bak ze erg vaak en ze vallen altijd goed in de smaak. Wij zijn dol op de combinatie met chocolade en framboos, maar je kunt er natuurlijk ook bijv. pecannoten over strooien. Als je het beslag in een lage 28 cm vorm giet dan heb je de hoogte zoals op de bovenstaande foto afgebeeld. Giet je het in een vorm van bijv. 20 cm. dan krijg je echt een taart idee zoals op de onderstaande foto. Oventijd scheelt niet veel van elkaar, als je er een prikker droog uithaalt is de taart gaar. Hij mag wel een beetje vochtig zijn vanbinnen, dat maakt 'm juist zo lekker!
Ingredienten:
175 gram roomboter, 175 gram pure chocolade, 75 gram palmsuiker, 50 gram agavesiroop*, 175 gram amandelmeel, 6 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten), frambozen
Verwarm de oven op 170 graden.
Smelt de roomboter met de chocolade au bain marie. Klop de eidooiers romig samen met de palmsuiker en de agavesiroop. Laat het gesmolten chocolade/botermengsel wat afkoelen. Voeg de amandelmeel toe aan de romige ei/suikermassa en voeg ook het chocolademengsel toe. Meng dit met elkaar en zet even aan de kant. Klop de eiwitten stijf in ongeveer 5 minuten tot je mooie zachte pieken hebt. Voeg het chocoladebeslag toe en mix tot het voldoende gemengd is. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm, bestrooi met (bevroren) frambozen en bak de taart 55-60 minuten gaar in de oven.
Eet smakelijck!
*Je kunt deze brownies natuurlijk ook met gewone (riet)suiker bakken, gebruik dan 175 gram suiker.
Wat is dit een super recept. Wauw.. :). Morgen verjaardag van mijn man. Zowel de eiersalade, kip kerriesalade (met zelfgemaakte mayo) en de appelkruimeltaart zijn goed gelukt. Heerlijk. Zou nooit meer iets uit een pakje willen. Nu nog afwachten wat de visite er van vindt.
Groetjes,
Gerjanne
Fijne verjaardag morgen en hopelijk valt het goed in de smaack ;-)
ik heb hem net gemaakt, hij is al eventjes uit de oven en nog een beetje warm. Mijn man kon het niet laten om al te proeven, hij vind hem erg eierig...niet wat hij van een brownie is gewend. Hoe kan dit? Ik heb dezelfde ingrediƫnten gebruikt. Alleen mijn oven kon niet op 170 graden dus die heb ik op 160 gezet en 10 minute langer. Zou toch niet veel moeten uitmaken?
Groetjes,
Mariƫth
Succes, en hopelijk vallen de andere brownies beter in de smaak!
Groetjes, Williene
Ben in ieder geval nog wel heel enthousiast over je site!
Wat vreemd, ik maak deze regelmatig maar proef de ei nooit meer terug! Heb je de dooiers goed romig geklopt en het eiwit mooi schuimig? Oventijd kan er niet veel mee te maken hebben.
Inmiddels zijn ze waarschijnlijk goed afgekoeld, is het dan nog steeds zo? Als ze warm zijn kunnen bepaalde smaken overheersen, namelijk.
Groetjes, Williene
Groetjes, Williene
groetjes Stina
Ja, helaas is amandelmeel erg duur. Je kunt ook blanke amandelen kopen en deze zelf fijnmalen tot meel. Soms scheelt dit veel in prijs met amandelmeel zelf terwijl het resultaat hetzelfde is.
Groetjes, Williene