10-02-2022

Romige Chocoladetaart! 

Vandaag weer eens een heerlijk weekendrecept! Ik bak lang niet meer voor elk weekend iets lekkers, de kinderen worden groter en bakken ook regelmatig iets waardoor ik het zelf niet meer nodig vindt. Of we bakken iets wat niet zo verantwoord is. Dat komt ook hier regelmatig voor. Zeker voor het weekend. Dus denk niet dat het bij mij allemaal verantwoord en gezond is :-)

Voor dit weekend hebben we echter een héérlijke chocoladetaart voor Valentijn. Normaal koop ik nooit aardbeien in de winter, maar voor dit weekend maak ik een uitzondering. Bij Esmée kan deze dag dus niet meer stuk, want die is DOL op aardbeien. En zie je dat leuke hartje, op die aardbei vooraan? :-) 

Wees niet te bang voor de avocado in de vulling, die proef je totaal niet terug en maakt het zo lekker romig! 

Fijn weekend! 

   

Romige Chocoladetaart - Valentijnsdag 

Ingredienten voor een lage taart van 22 cm doorsnede:

Voor de bodem: 100 gram amandelmeel, 75 gram (glutenvrij) meel, 100 gram roomboter (of gebruik kokosolie), 50 gram kokosbloesemsuiker, 25 gram cacaopoeder, snufje Keltisch zout

Voor de vulling: 200 gram pure chocolade, 200 milliliter room(plantaardig of slagroom), ½ theelepel vanillepoeder, 1 avocado

Voor de opmaak: bijvoorbeeld vers fruit, chocolade, cacaopoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de boter met de kokosbloesem romig. Voeg het meel, cacaopoeder en zout toe. Meng tot een deeg. Vet een vorm goed in en verdeel het deeg over de bodem van de vorm. Maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter.

Bak de bodem in de voorverwarmde oven in zo’n 20-25 minuten gaar. Laat volledig afkoelen.

Hak de chocolade fijn. Verwarm de room op laag vuur tot het kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat smelten in de room. Voeg het vanillepoeder en het vruchtvlees van de avocado toe en pureer met een staafmixer tot een romige vulling. Schenk de vulling op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Zet de taart weg in de koeling en laat minimaal 3-4 uur opstijven.

Decoreer de taart naar wens met vers (rood) fruit, cacaopoeder, chocoladekrullen of andere decoratie.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Brenda Ijsselstein
    Brenda Ijsselstein woensdag 06 apr 2022 om 09:43
    Hoi Williene, Kan deze taart in de vriezer bewaard worden?
    • Smakelijck woensdag 06 apr 2022 om 11:59
      Ja hoor, maar zonder vers fruit erop.
    • Brenda
      Brenda woensdag 06 apr 2022 om 14:17
      Dank je wel!
    • Barbara
      Barbara donderdag 19 jan 2023 om 07:10
      Wat een heerlijke taart! Duidelijke uitleg, dankjewel.
      • Smakelijck donderdag 19 jan 2023 om 10:14
        Fijn om te lezen, graag gedaan!
    • Daphne
      Daphne zaterdag 18 feb 2023 om 23:32
      Hoelang is deze taart gedecoreerd houdbaar in de koelkast? En heb je een andere optie voor vanille poeder? Kan een zakje vanillesuiker ook?
      • Smakelijck maandag 20 feb 2023 om 10:55
        Met vers fruit erop 2 dagen, zonder fruit wel 3 dagen. Vanillepoeder is het merg uit een vanillestokje. Deze zijn ook te koop in de supermarkt. Je snijdt de vanillepeul open en haalt het merg eruit.
    • Simone
      Simone vrijdag 09 feb 2024 om 17:28
      Wat lekker! Welke pure chocolade raad je aan voor deze taart? Of wat heb jij gebruikt 99% of minder? Welke is met weinig suiker
      • Smakelijck zaterdag 10 feb 2024 om 09:26
        Ik gebruik zelf de 92% van Vivani met kokosbloesem. Je hebt ook 99% van dit merk, maar die is echt heel erg puur.
Laat een bericht achter!
255