Kwarktaart met mango swirl!
Kwarktaart met mango swirl
Ingredienten voor een taart van 20 centimeter doorsnede*:
Voor de bodem: 180 gram (glutenvrije en/of suikervrije) koekjes of biscuitjes, 60 gram roomboter
Voor de vulling: 250 milliliter biologische slagroom, 500 gram volle kwark, 60 milliliter citroensap, 80 gram imkerhoning, 3 eetlepels rundergelatine (of gebruik 9 blaadjes gelatine), 300 gram mangopuree
Voor de decoratie: Vers fruit naar keuze, bijvoorbeeld mango, frambozen, blauwe bessen, granaatappel, verse munt
Bereiding:
Maal de koekjes voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.
Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat daar minimaal 15 minuten opstijven.
Klop de slagroom stijf met de honing. Voeg de kwark toe en meng tot een romig geheel. Verwarm het citroensap in een pannetje en voeg 2 eetlepels rundergelatine toe. Meng heel goed tot het is opgenomen. Laat het al kloppend wat afkoelen en meng dit met het kwarkmengsel.
Verwarm nu de mangopuree en meng met de overige eetlepel rundergelatine. Laat ook dit mengsel iets afkoelen.
Haal de bakvorm uit de koeling en verdeel de helft van het kwarkmengsel over de bodem. Verdeel nu de mangopuree gelijkmatig over de kwarkvulling. Strijk het overgebleven kwarkmengsel over de taart. Haal nu voorzichtig met behulp van een vork het mangolaagje al draaiend naar boven zodat je een marmereffect krijgt in de taart.
Laat de taart minimaal 6 uur opstijven in de koeling. Versier de taart met vers fruit naar keuze.
*Vermenigvuldig de ingrediƫnten met 1,5 voor een bakvorm van 24 centimeter.
Fijn weekend!
Liefs, Williene