Aardbeien amandeltaart!
Héérlijk als dessert na een BBQ, of gewoon zo, als lekker weekendtussendoortje bij de koffie of thee. Fijn weekend allemaal!
Aardbeien amandeltaart
Ingredienten voor 8 personen:
Voor de bodem: 3 eieren, 60 gram imkerhoning, 85 gram amandelmeel, 85 gram roomboter, rasp van een halve citroen, handje amandelschaafsel
Voor de roomvulling: 125 gram mascarpone, 100 milliliter slagroom, 75 gram Griekse yoghurt, 2 eetlepels ahornsiroop of honing, rasp van een halve citroen (of meer/minder naar smaak), vanille extract naar smaak
Voor de gemarineerde aardbeien: 250 gram aardbeien, 1 theelepel vanille extract, 2 eetlepels ahornsiroop of honing
Bereiding:
Halveer de aardbeien en meng ze voorzichtig met de vanille en de ahornsiroop. Laat minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de oven op 160 graden. Klop de eieren met de honing tot een licht en luchtig beslag. Smelt de boter. Voeg het amandelmeel en citroenrasp bij het beslag en giet voorzichtig de boter erbij.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 20 centimeter doorsnede. Bestrooi het beslag aan de randen met amandelschaafsel. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
Klop de mascarpone luchtig met de ahornsiroop, citroenrasp en vanille. Giet de room er voorzichtig bij en klop stijf. Meng met de Griekse yoghurt.
Bestrijk de cake royaal met de roomvulling en verdeel de gemarineerde aardbeien over de room. Serveer de taart direct.
Tip: Wil je de taart niet direct serveren? Bewaar de room en de gemarineerde aardbeien apart in de koeling tot het moment van serveren.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene