13-05-2022

Aardbeien amandeltaart!

Héérlijk als dessert na een BBQ, of gewoon zo, als lekker weekendtussendoortje bij de koffie of thee. Fijn weekend allemaal!

Aardbeien amandeltaart 

Ingredienten voor 8 personen:

Voor de bodem: 3 eieren, 60 gram imkerhoning, 85 gram amandelmeel, 85 gram roomboter, rasp van een halve citroen, handje amandelschaafsel

Voor de roomvulling: 125 gram mascarpone, 100 milliliter slagroom, 75 gram Griekse yoghurt, 2 eetlepels ahornsiroop of honing, rasp van een halve citroen (of meer/minder naar smaak), vanille extract naar smaak

Voor de gemarineerde aardbeien: 250 gram aardbeien, 1 theelepel vanille extract, 2 eetlepels ahornsiroop of honing

Bereiding:

Halveer de aardbeien en meng ze voorzichtig met de vanille en de ahornsiroop. Laat minimaal 30 minuten marineren.

Verwarm de oven op 160 graden. Klop de eieren met de honing tot een licht en luchtig beslag. Smelt de boter. Voeg het amandelmeel en citroenrasp bij het beslag en giet voorzichtig de boter erbij.

Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 20 centimeter doorsnede. Bestrooi het beslag aan de randen met amandelschaafsel. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.

Klop de mascarpone luchtig met de ahornsiroop, citroenrasp en vanille. Giet de room er voorzichtig bij en klop stijf. Meng met de Griekse yoghurt.

Bestrijk de cake royaal met de roomvulling en verdeel de gemarineerde aardbeien over de room. Serveer de taart direct.

Tip: Wil je de taart niet direct serveren? Bewaar de room en de gemarineerde aardbeien apart in de koeling tot het moment van serveren.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Margreet Baremans
    Margreet Baremans vrijdag 13 mei 2022 om 12:38
    Hoi, hoi, ziet er weer heerlijk uit. Ik wil hem gaan maken dit weekend. Je schrijft klop de eieren met de suiker. Moet dat geen honing zijn. Zo beschrijf je nl. de ingrediënten. Daar wordt geen suiker genoemd.
    • Smakelijck vrijdag 13 mei 2022 om 13:36
      Dat klopt helemaal, ik heb het aangepast!
    • Melinda
      Melinda vrijdag 13 mei 2022 om 21:59
      Ziet er heerlijk uit!! Ga 'm binnenkort proberen. Waarom wordt er in veel recepten 'vanille extract' gebruikt? Is op basis v alcohol toch? Ik gebruik altijd vanillepoeder, maar wellicht is de smaak anders?
    • Mirjam
      Mirjam zaterdag 14 mei 2022 om 14:43
      Hoe kan worden voorkomen dat het dunne beslag tussen de rand en bodem doorloopt?
      • Smakelijck maandag 16 mei 2022 om 10:05
        Met bakpapier of een dichte vorm gebruiken. Maar ik herken niet dat het beslag zo dun is. Heb je de hoeveelheden aangehouden en goed romig gemixt?
    • Mirjam
      Mirjam woensdag 18 mei 2022 om 12:19
      Recept/hoeveelheden opgevolgd zoals beschreven. Mogelijk had ik de gesmolten boter wat moeten laten stollen? Naast eieren en honing bevat het recept relatief veel vloeibare bestanddelen tov het vaste amandelmeel. Volgende keer zal ik sws bakpapier proberen.
    • Willemijn
      Willemijn donderdag 19 mei 2022 om 14:04
      Hoi Williene, Hoe kan het komen dat de bodem niet goed omhoog komt?
      • Smakelijck maandag 23 mei 2022 om 09:41
        Wellicht is het niet genoeg luchtig geklopt. Je kunt een half theelepeltje bakpoeder toevoegen een volgende keer? Sowieso wordt de bodem niet heel hoog, dat is ook goed om te weten :-)
Laat een bericht achter!
255