09-12-2013

Chocolade-Cheesecake!


Sinterklaas is voorbij en Kerst staat voor de deur. Afgelopen weken heb ik een aantal kerstrecepten gemaakt en vanaf vandaag zal ik deze gaan publiceren. Maar ook al is het geen kerst, dan zijn de recepten alsnog erg leuk om te maken én lekker om te eten!

De (kerst)recepten zijn simpel, zonder al te veel ingrediënten en poespas, gewoon lekker én Smakelijck! Veel recepten zijn gemakkelijk een dag (of twee) van te voren te maken zodat je op de dag zelf lekker met je gasten kunt kletsen zonder de hele tijd in de keuken te staan.

We beginnen met een taart die het altijd goed doet. Lekker bij de koffie of thee, maar hij doet het ook fantastisch als dessert! Na een dag vind ik 'm nog lekkerder!

 

 

 

Chocolade Cheesecake

Ingredienten:

 

 

100 gram (spelt)biscuit (suikervrij bijv. natuurwinkel), 30 gram pure chocolade, 50 gram roomboter, 500 gram mascarpone, 250 gram ricotta, 3 eieren, 100 gram kokosbloesem of palmsuiker, 150 gram pure chocolade (min. 72% cacao)

 

 

 

Bereiding:

 

 

Maal de biscuit met de 30 gram chocolade fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier. Roer de gemalen biscuit door de boter en bedek hiermee de bodem van de taart. Druk stevig aan en zet een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

 

 

 

Smelt de chocolade au bain marie. Mix de eieren met de palmsuiker tot een licht en romig mengsel. Voeg de mascarpone en de ricotta toe en mix tot een mooi beslag. Voeg de gesmolten chocolade toe. Verdeel het beslag over de bodem en bak de taart in 70-75 minuten af in de oven. Zet de oven uit, de deur op een kier en laat rustig in de oven afkoelen. Serveer de taart met bijv. frambozen.

 

 

Fijne dag!
 
Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

20 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous maandag 16 dec 2013 om 13:30
    Zaterdag gemaakt, zondag geserveerd en nu op, hij was top!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 16 dec 2013 om 16:45
      Leuk zeg! Leuk dat je het even laat weten.
  • Mieke
    Mieke dinsdag 10 dec 2013 om 21:40
    Hmmmm lijkt me heerlijk...ga ik proberen !!! Thanks!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 dec 2013 om 10:22
      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 10 dec 2013 om 14:33
    Zou je i.p.v. gesmolten chocola ook rauwe cacaopoeder kunnen gebruiken?
    Zaterdag hebben we een verjaardag,kunnen we hem proeven.
    Bedankt ook voor je recepten,ook het boek is geweldig!
    Groetjes Arianne.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 11 dec 2013 om 10:23
      Dankjewel, Arianne!

      Ik denk wel dat het kan, maar weet niet hoe het uitpakt. Je zou ook half/half kunnen uitproberen. Succes!
  • Summer-design
    Summer-design maandag 09 dec 2013 om 21:38
    Lijkt me wel een heel vullend taartje maar ook lekker!
    Dankjewel Williene.

    Groetjes, Wietske
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 10 dec 2013 om 13:20
      Dat klopt, Wietske! Maar oh, zó lekker ;-)

      Fijne dag!
  • Bonjade
    Bonjade maandag 09 dec 2013 om 20:45
    Geweldig, dit ziet er heerlijk uit.

    Smaakt naar meer ;)

    Fijne avond

    Liefs
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 09 dec 2013 om 21:33
      Jij ook bedankt!

      Fijne avond!
  • Crea Roosje
    Crea Roosje maandag 09 dec 2013 om 14:02
    ziet er lekker uit!
    en we zien uit naar je Kerst recepten!
    groetjes Esther

    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 09 dec 2013 om 21:32
      Dankjewel Esther!
  • Petra
    Petra dinsdag 20 dec 2016 om 21:27
    Wat ziet deze er lekker uit! Ik ben van plan deze te gaan maken voor de kerst! Voor hoeveel personen is deze ongeveer? Ik moet voor 11 personen maken... Ook wil ik hem graag glutenvrij maken, zijn hier nog tips voor? Groetjes Petra
    • Smakelijck dinsdag 20 dec 2016 om 21:52
      Dankje! Hij is erg lekker, kan ik je vertellen ;-) Ik snijd hier ongeveer 8-10 puntjes uit, dus je zou een vorm van 22 of 24 cm kunnen gebruiken. Voor een 24 cm vorm moet je de ingredienten x1,44 doen, dan komen de verhoudingen goed uit. Voor een glutenvrije bodem kun je bij dit recept kijken: http://www.smakelijck.nl/recepten/cheesecake-met-bosvruchtencoulis-/ Of deze bodem gebruiken (voor 24 cm) uit Smakelijck Winter: 110 gram kokosmeel, 60 gram amandelmeel, 50 gram kokosbloesem, snuf zout, 120 gram roomboter. De boter moet je hiervoor smelten, mengen met de rest van de ingredienten en dan de bodem maken zoals het recept. Succes!
      • Petra
        Petra vrijdag 23 dec 2016 om 11:39
        Bedankt! Ga ik daarmee aan de slag. Zou ik ook de biscuits kunnen vervangen door bitterkoekjes? Wel veel suiker en ongezond. .. ik weet het
        • Smakelijck vrijdag 23 dec 2016 om 12:43
          Vast wel! Succes!
  • Ilse
    Ilse maandag 16 sep 2019 om 10:14
    Kan ik deze taart ook invriezen?
    • Smakelijck maandag 16 sep 2019 om 11:02
      Ja hoor, geen probleem!
      • Ilse
        Ilse maandag 16 sep 2019 om 19:41
        Super! Want ik moet aardig wat taarten bakken voor mijn verjaardag. Dan bak ik deze alvast van de week☺️ Moet hij +-4 uur op kamertemperatuur ontdooien? Bedankt voor de snelle reactie!
        • Smakelijck maandag 16 sep 2019 om 20:01
          Succes alvast :-) En inderdaad ontdooien op kamertemperatuur of in de koeling. Dan wel iets langer van tevoren.
Laat een bericht achter!
255