09-12-2013
Chocolade-Cheesecake!
Sinterklaas is voorbij en Kerst staat voor de deur. Afgelopen weken heb ik een aantal kerstrecepten gemaakt en vanaf vandaag zal ik deze gaan publiceren. Maar ook al is het geen kerst, dan zijn de recepten alsnog erg leuk om te maken én lekker om te eten!
De (kerst)recepten zijn simpel, zonder al te veel ingrediënten en poespas, gewoon lekker én Smakelijck! Veel recepten zijn gemakkelijk een dag (of twee) van te voren te maken zodat je op de dag zelf lekker met je gasten kunt kletsen zonder de hele tijd in de keuken te staan.
We beginnen met een taart die het altijd goed doet. Lekker bij de koffie of thee, maar hij doet het ook fantastisch als dessert! Na een dag vind ik 'm nog lekkerder!
Ingredienten:
100 gram (spelt)biscuit (suikervrij bijv. natuurwinkel), 30 gram pure chocolade, 50 gram roomboter, 500 gram mascarpone, 250 gram ricotta, 3 eieren, 100 gram kokosbloesem of palmsuiker, 150 gram pure chocolade (min. 72% cacao)
Bereiding:
Maal de biscuit met de 30 gram chocolade fijn in de keukenmachine. Smelt de boter. Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier. Roer de gemalen biscuit door de boter en bedek hiermee de bodem van de taart. Druk stevig aan en zet een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de chocolade au bain marie. Mix de eieren met de palmsuiker tot een licht en romig mengsel. Voeg de mascarpone en de ricotta toe en mix tot een mooi beslag. Voeg de gesmolten chocolade toe. Verdeel het beslag over de bodem en bak de taart in 70-75 minuten af in de oven. Zet de oven uit, de deur op een kier en laat rustig in de oven afkoelen. Serveer de taart met bijv. frambozen.
Fijne dag!
Liefs, Williene
Zaterdag hebben we een verjaardag,kunnen we hem proeven.
Bedankt ook voor je recepten,ook het boek is geweldig!
Groetjes Arianne.
Ik denk wel dat het kan, maar weet niet hoe het uitpakt. Je zou ook half/half kunnen uitproberen. Succes!
Dankjewel Williene.
Groetjes, Wietske
Fijne dag!
Smaakt naar meer ;)
Fijne avond
Liefs
Fijne avond!
en we zien uit naar je Kerst recepten!
groetjes Esther