Appelkruimeltaart!
Dit is een lekker recept voor appel-kruimeltaart. Het is een recept van La Place, V&D.
Anders dan alle andere appel-kruimeltaarten, deze heeft namelijk een cakebodem. Verrassend en erg lekker.
Cakebeslag: 80 gram roomboter, 80 gram (kokosbloesem)suiker, snufje zout, 1,5 ei, 1 eetlepel (karne)melk, 115 gram (spelt)bloem, 1 el wijnsteenbakpoeder, klein beetje citroenrasp.
Verwarm de oven 190 graden.
Mix alle ingredienten tot een glad cakebeslag. Verdeel dit beslag in een 28 cm. vorm die bekleed is met bakpapier.
Voor de vulling gebruik je 1 kilo appels, in blokjes gesneden, gemengd met wat kaneel. Deze vulling verdeel je over het cakebeslag maar niet stevig aandrukken.
Voor het kruimeldeeg: 115 gr. koude roomboter, 100 gr. kokosbloesemsuiker, 165 gr. speltbloem, snufje zout, klein beetje citroenrasp.
Meng dit mengsel goed met je handen door elkaar heen tot een kruimelig deeg.
Strooi deze kruimels over de appelvulling.
Zet de taart in de oven voor ong. 50 minuten.
Liefs, Williene
La Place wisselt nogal eens van assortiment. Deze hebben ze een hele tijd in hun assortiment gehad maar inmiddels inderdaad niet meer. Dat neemt niet weg dat de taart nog steeds erg lekker is en bij vrijwel iedereen in de smaak valt.
Ik heb nu 2x de taart gebakken.
Maar ik had met een half oog gelezen en ipv citroenrasp, sap gebruikt wat overigens ook goed smaakte.
Maar ik heb een heteluchtoven, die je maar per 25gr kan verstellen.
Ik heb hem gebakken op 175gr, dan 50 minuten.
Maar de appelstukjes die tegen de zijkant van het blik zitten worden dan een beetje zwart, de rest niet.
Heb je hier een tip voor?
Ik had het bakblik ingevet met roomboter.
Je zou een strook bakpapier kunnen doen aan de zijkant. dit beschermt de zijkant van je taart!
Succes!
Welke suiker gebruik je voor deze taart?
Groetjes Vera
Fijn weekend!
Bedankt voor het lekkere recept.
Groetjes Jeanine
TOen ik deze taart postte was ik nog niet bezig met het vermijden van suikers. Ik maakte deze toen nog met gewone suiker. Hier heb ik hem gemaakt met alternatieven: http://smakelijck.blogspot.nl/2012/05/appelkruimeltaart-met-volkorenmeel.html
Succes!
Groetjes, Williene
Groetjes Marian
Groetjes, Williene
Heb een mix van deze taart en de gezonde versie die op je blog staat gemaakt(gewone rietsuiker maar wel volkorenmeel voor de kruimels). Was erg lekker, wel een paar vragen: Heb jij een heteluchtoven of met boven/onderwarmte? En als je een temperatuur noemt in je recepten is dat dan voor hetelucht of voor boven/onderwarmte? Vind dat altijd zo lastig bij recepten die ik op blogs of in bladen lees.
Ik heb hem op 160 gr. in de heteluchtoven gebakken, 50 min. en vond de eigenlijk al best lang.
Nog een vraag over bakpoeder, ik gebruik wijnsteenzuurbakpoeder, te koop bij de natuurwinkel, weet even niet welk merk maar zit in glazen potje met wit deksel en er staat dacht ik een gekleurd huisje op. Maar ik vind dat zo beroerd rijzen, welke gebruik jij en klopt het dat deze cake niet veel/helemaal niet rijst? Of ligt dat ook weer aan dit merk bakpoeder?
Groet,
Jo
Ik gebruik altijd boven/onderwarmte. Maar het schijnt dat ovens erg verschillen, ook in temperatuur. Je moet dus eigenlijk een beetje je oven leren kennen. Ik heb dezelfde als die jij beschrijft, en inderdaad het rijzen is niet je van het. Je zou het kunnen proberen in combinatie met baking soda, ook te koop bij natuurwinkel.
Groetjes, Williene
Appelkruimeltaart ook weer gemaakt, en had het kruimeldeeg geraspt, met een grove rasp. Ging echt super goed, en had nu een heel mooi kruimeldeeg;)
Groetjes
Goed idee, van het raspen! Leuk hoor, zo doen we weer ideeen op!
Groetjes, Williene
Ja, dan kun je gewoon dezelfde chocoladebiscuit maken. Wil je een echte chocoladetaart maken dan is ganache wel erg lekker, maar heel erg machtig. Dan heb je echt 1 chocoladebom ;-)
Ganache maak je door gelijke delen chocolade te nemen met slagroom.
De slagroom verwarm je tot net niet kokend. Vuur uit, chocolade in stukjes hakken en door de slagroom roeren tot het een egale massa is. Af laten koelen en een klein beetje opkloppen tot het romig is! Mmm! Je kunt er evt. wat vruchtjes tussen doen, framboos combineert heerlijk met chocolade, maar ook sinaasappelconfiture bijv.
Succes ermee!
Gebruik jij een ronde vorm van 28 cm? Want ik was gister namelijk bij de la place, en die is veel hoger dan die van mij was. En het kruimeldeeg was ook veel lekkerder. Ik had een te dikke laag, met grote brokken. Hoe doe ik dat hetzelfde als bij de la place?:)
Groetjes
Ik hoop dat het je zo lukt om 'm nog beter te krijgen!
Succes!