Pompoencake!
Op de Heel-Putten-Bakt beurs had Teus een heerlijke, groene pompoen gekocht. Deze pompoen laat zich prima verwerken in zoete gerechten, al zou je hier ook gerust een oranje pompoen voor kunnen gebruiken. Deze cake is erg zacht, heerlijk luchtig en kruidig door de kruiden. Een heerlijke herfstige cake dus! Geniet ervan!
Fijn weekend!
Luchtige Pompoencake
Dit recept is glutenvrij, zuivelvrij, E-nummervrij en vrij van geraffineerde suikers.
Ingrediënten:
200 gram (groene) pompoen, 4 eieren, 50 gram kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels biologische honing, 40 gram boekweitmeel, 40 gram amandelmeel, 1 theelepel koekkruiden, flinke snuf gemberpoeder, 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, amandelschaafsel
Bereiding:
Schil de helft van de pompoen en verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Kook de pompoen blokjes in ruim water in zo'n 10 minuten gaar en giet ze af. Blender de gekookte pompoen tot een fijne puree.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 met bakpapier. Klop de eieren met de kokosbloesemsuiker en de honing zeer luchtig tot het in volume flink is toegenomen.
Als de pompoenpuree is afkoeld voeg je deze al mixend toe aan het luchtige ei-mengsel. Voeg daarna de droge ingredienten toe en spatel goed door. Schenk het beslag in de vorm en bestrooi royaaal met het amandelschaafsel. Schuif de pompoencake in de oven en bak gaar in ongeveer 25 minuten. Test af en toe met een satéprikker of de cake gaar is.
Omdat het een hele luchtige zachte cake is, is het verstandig hem goed te laten afkoelen voordat je het bakpapier verwijdert en de cake aansnijdt.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene