Monchoutaart met frambozen!
Monchoutaart is wel zo'n beetje één van de meest gegeten taarten in Nederland. Gemakkelijk te maken, geen oven voor nodig, alleen een pak met kant en klare mix. Al is dat laatste helemaal niet nodig. Sowieso heb ik die hele mix nog nooit zo goed begrepen, want je moet zelf nog allerlei ingrediënten toevoegen zoals de monchou, slagroom, etc. Beetje overbodig dus. En daarom een recept voor overheerlijke, zelfgemaakte monchoutaart! Zonder pakjes en zakjes.
Monchoutaart met frambozen!
Ingrediënten:
75 gram roomboter, 12-14 suikervrije biscuits of zelfgebakken koekjes, 250 milliliter slagroom, 300 gram monchou, vanillemerg van een half vanillestokje, 6 eetlepels biologische honing, 200 gram (diepvries)frambozen, 1 theelepel biologische maizena, 1 theelepel koud water
Bereiding:
Maal de biscuits of koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur. Meng de kruimels met de boter er verdeel in een vierkante vorm van 20 centimeter. Zet de bodem voor 15 minuten in de koelkast.
Klop de slagroom stijf. Zet even apart. Klop de monchou helemaal glad en voeg de honing en vanillemerg toe. Als dit een mooie gladde structuur heeft mag de slagroom erbij. Klop nog even goed door en verdeel over de bodem. Zet de monchoutaart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de frambozen op laag vuur. Maak een theelepel maizena aan met koud water. Voeg de maizena toe als de frambozen beginnen te koken. Kook de maizena nog even 1 á 2 minuten mee om de saus te laten binden en laat dan afkoelen.
Verdeel de frambozencoulis over de monchoutaart als deze voldoende is opgesteven.
Tip: Het is ook heerlijk om het vruchvlees van 4 passievruchten te verdelen over de monchoutaart. Lekker fris!
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene