Chocolade-frambozenbrownies!
Ik heb altijd al een zwak gehad voor chocolade, en in mijn 'ongezonde' jaren was ik met name dol op wit en melkchocolade. Inmiddels is die tijd voorbij en eet ik vrijwel alleen nog puur. En daar kun je echt de lekkerste dingen mee maken. Neem deze brownies. Het liefst zou ik ze elke week maken, ik vind ze zo ontzettend lekker!
Chocolade-Frambozenbrownies!
Ingredienten voor ong. 12 brownies:
125 gram pure chocolade (liefst met min. 70% cacao), 100 gram roomboter, 2 eieren, 100 gram kokosbloesemsuiker, 250 ml melk, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram cacao, snuf zout, diepvries frambozen
Vierkante vorm van 20x20 cm
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de vorm met bakpapier.
Laat de chocolade au bain marie smelten en voeg de boter toe en laat deze ook smelten.
Klop de eieren samen met de kokosbloesemsuiker luchtig in ong. 5 a 6 minuten. Voeg langzaam de melk toe.
Meng de bakmeel, cacao en de zout. Meng dit mengsel voorzichtig door het ei/suiker/melk mengsel. Zodra dit goed gemengd is, voeg dan de gesmolten chocolade/roomboter toe. Je hebt nu een dun beslag.
Giet het browniebeslag in de vorm.
Strooi nu bovenop het beslag bevroren frambozen. Deze zijn te koop op de diepvriesafdeling van de AH. Verse frambozen zijn erg duur, en als ze nog de oven ingaan werken bevroren frambozen beter. In de zomer kun je vaak goedkoper aan frambozen komen (bijv. zelf plukken), die je zelf in kunt vriezen zodat je het hele jaar door frambozen op voorraad hebt.
Zet het nu in de oven voor 45 minuten. Laat afkoelen en snijdt de cake in mooie blokjes.
Tip:
*Gebruik ipv frambozen bijv. pecannoten of bosbessen.
Maar je kunt deze ook vervangen door de suiker te vervangen door palm of kokosbloesem (100 gr), de zelfr. bakmeel door speltmeel met een theelepel wijnsteenbakpoeder.
Succes!
Inderdaad jammer! Je had misschien beter een ronde vorm kunnen gebruiken. Het werkt ook prima in bijv. een glazen ovenschaal die je bekleed met bakpapier. Moet je wel even kijken of hij na 3 kwartier gaar genoeg is.
Groetjes, Williene
Maar complimenten voor je recepten hoor, ze zien er altijd goed uit.
groetjes DAnielle
@Danielle, dat is een beetje naar smaak. Je strooit wat over de bovenkant totdat je het genoeg vindt. Hopelijk is het gelukt met je cakevorm? Misschien moet het dan iets langer in de oven als de beslaglaag dikker wordt. In een 20x20 vorm heb je een laag van ong. 2 cm.
Groetjes en eet smakelijk :-) Williene
Hartelijke groet Danielle