Aardbeien Yoghurt taart!
Ze zijn er weer! Verse aardbeien uit eigen tuin of uit eigen land. Tijd voor een héérlijke taart met deze mooie zomerkoninkjes. Fijn weekend!
Aardbeien Yoghurt taart
Ingrediënten voor een bakvorm van 20 centimeter doorsnede:
Voor de bodem: 175 gram suikervrijekoekjes* (bijv. BioToday Speltspeculoos of gebruik deze bodem), 70 gram roomboter of kokosolie
Voor de vulling: 300 gram Griekse yoghurt**, 250 gram mascarpone**, 50-75 gram imkerhoning of een ander zoetmiddel naar keuze, 200 gram aardbeien, 2 eetlepels rundergelatinepoeder*** (of gebruik 6 gelatineblaadjes)
Voor de geleispiegel: 200 gram aardbeien, ½ eetlepel rundergelatinepoeder*** (of gebruik 2 gelatineblaadjes)
Bereiding:
Maal de koekjes voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.
Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat minimaal 15 minuten opstijven.
Ga verder met de vulling. Klop hiervoor de mascarpone romig met de honing. Voeg de yoghurt toe en meng tot een romig geheel. Pureer de aardbeien en verwarm de helft van de aarbeidenpuree in een pannetje en voeg het gelatinepoeder toe en meng goed tot het is opgenomen. Er mogen geen klontjes in zitten! Laat het al kloppend wat afkoelen, meng met de overige aardbeienpuree en meng met het daarna mascarponemengsel.
Giet het mengsel op de bodem en zet weg in de koeling. De taart moet minimaal 3-4 uur opstijven.
Pureer de aardbeien voor de geleispiegel. Doe de gepureerde aardbeien door een zeef. Maak eventueel iets dunner met wat citroensap of appelsap. Je hebt ongeveer 175-200 milliliter nodig. Doe het in een steelpan en verwarm het sap. Voeg ook hier het gelatinepoeder toe, blijf goed kloppen tot het goed is opgenomen. Laat al kloppend goed afkoelen en giet voorzichtig over de taart. Laat opnieuw zo’n 2 uur opstijven.
Serveer de taart met vers fruit of toefjes geklopte slagroom.
*Als het glutenvrij moet zijn kun je de bodem uit de link gebruiken of glutenvrije koekjes.
** Als je een zuivelvrije taart wilt maken gebruik dan plantaardige yoghurt zoals bijvooorbeeld amandelyoghurt of kokosyoghurt met kokosroom.
*** Liever plantaardig? Gebruik dan Agar Agar.
Eet Smakelijck en een fijn weekend!
Liefs, Williene