Appelbeignets!
Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt kopen met een dikke laag bladerdeeg, maar de flappen met een gat in het midden met dun beslag. Mmm! Oliebollen laat ik aan me voorbij gaan, maar deze appelflappen zijn niet te weerstaan!
Appelbeignets!
Voor ongeveer 20 stuks heb je nodig:
2 eieren, 150 milliliter (plantaardige) melk en 150 milliliter bier (of gebruik spa rood), 250 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 5 grote goudreinetappels, kokosbloesemsuiker, kaneel, olie om in te frituren.
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in plakken van 1cm dik. Strooi over de plakken wat kokosbloesemsuiker en kaneel. De kokobloesem is optioneel, niet noodzakelijk.
Klop de eieren los met 50 ml melk, voeg het meel en bakpoeder toe en voeg al kloppend de rest van de bier en de melk toe.
Verhit de olie (in een pan of frituurpan) tot 180 graden. Prik de appelschijven aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in het vet glijden. Bak ze in ongeveer 3 minuten goudbruin en keer ze in tussentijd 1x om.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer.
*In plaats van appels zijn schijven ananas ook erg lekker. Wel goed uit laten lekken en de kokosbloesemsuiker en kaneel kun je weglaten.
*Snijd een banaan in 4-en en haal deze stukjes door het beslag en frituur ze. Op deze manier heb je gebakken banaan! Ook een lekkere traktatie!
Voor ongeveer 20 stuks heb je nodig:
2 eieren, 150 milliliter (plantaardige) melk en 150 milliliter bier (of gebruik spa rood), 250 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 5 grote goudreinetappels, kokosbloesemsuiker, kaneel, olie om in te frituren.
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in plakken van 1cm dik. Strooi over de plakken wat kokosbloesemsuiker en kaneel. De kokobloesem is optioneel, niet noodzakelijk.
Klop de eieren los met 50 ml melk, voeg het meel en bakpoeder toe en voeg al kloppend de rest van de bier en de melk toe.
Verhit de olie (in een pan of frituurpan) tot 180 graden. Prik de appelschijven aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in het vet glijden. Bak ze in ongeveer 3 minuten goudbruin en keer ze in tussentijd 1x om.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer.
*In plaats van appels zijn schijven ananas ook erg lekker. Wel goed uit laten lekken en de kokosbloesemsuiker en kaneel kun je weglaten.
*Snijd een banaan in 4-en en haal deze stukjes door het beslag en frituur ze. Op deze manier heb je gebakken banaan! Ook een lekkere traktatie!
Groetjes Jannie
Succes met bakken!
Ik bak alleen appelbeignets, oliebollen en gebakken banaan e.d. in zonnebloemolie. Patat bak ik gewoon in vet van Remia met olijf is dat geloof ik.
Succes met de champagnetaart!
Williene, bak jij ook patat enzo in zonnebloemolie en is dat lekker?
Ik ga nu de champagnetaart proberen, die ziet er zo mooi uit!!
Bedankt voor al die leuke recepten