Cake met Appel!
Een cake bakken zonder geraffineerde suikers e.d stond hoog op mijn lijstje. Ik heb hiervoor mijn oude recept gebruikt en hier en daar wat aangepast. Héérlijk! Persoonlijk vind ik 'm wel 't lekkerst op de dag dat hij gebakken is.
Geniet ervan!
Cake met Appel!
Ingrediënten: 100 gram speltmeel, 100 gram speltbloem, 200 gram roomboter, 4 eieren, 75 gram kokosbloesemsuiker, 2 eetlepels honing, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel kaneel, snufje zout, rasp van een halve citroen, 1 appel, amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de boter met de kokosbloesemsuiker en honing romig en luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Mix nog rustig 5 minuten verder tot je een mooi luchtig beslag hebt. Voeg het meel, bloem, bakpoeder, kaneel, zout en citroenrasp toe en mix goed door. Doe het cakebeslag in een cakeblik, bekleed met bakpapier. Snijd de appel in schijfjes en duw bovenin de cake de schijfjes appel in het beslag. Bestrooi de cake met wat amandelschaafsel.
Schuif de cake in de oven en bak in 45 tot 50 minuten gaar. Prik met een saté prikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar.
Eet smakelijck!
Liefs, WIlliene