20-01-2023

Swarzwalder Kirsch Tompoucen

Een lekker weekendrecept, niet moeilijk, wel bewerkelijk. Héérlijke Swarzwalder Kirsch tompoucen. Met veel basisingredienten die je wellicht al gewoon in huis hebt. In de zomer kun je deze tompoucen ook nog eens decoreren met verse kersen. Dat staat nóg feestelijker. Fijn weekend! 

 

Swarzwalder Kirsch Tompoucen

Voor 8 stuks:

8 plakjes roomboter- of speltbladerdeeg, 250 milliliter (biologische) slagroom, 250 gram mascarpone, 250 gram diepvrieskersen, 1 eetlepel maizena, 200 gram extra pure chocolade, ½ theelepel vanillepoeder, ahornsiroop, imkerhoning of een ander zoetmiddel naar smaak

Bereiding:  

Verwarm de oven voor op 200 graden.   

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg. Leg deze op de bakplaat. Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg heen en leg er een bakplaat bovenop om het deeg plat te drukken, zodat het niet kan rijzen in de oven.  

Schuif de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in 15 minuten bruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen.

Kook de kersen met een beetje water en zoetmiddel (1-2 eetlepels ahornsiroop bijvoorbeeld) en bind het met een papje van maïzena (of bijvoorbeeld arrowroot). Laat de kersen nog even doorkoken en laat helemaal afkoelen.

Mix de mascarpone luchtig met 2 eetlepels zoetmiddel en het vanillepoeder. Giet de slagroom er voorzichtig bij en klop het geheel stijf. Schep ¾ in een spuitzak en zet in de koelkast.

Smelt 100 gram chocolade au bain marie. Bestrijk met een bakkwast de bovenkant van 8 gebakken bladerdeeghelften. Leg deze op een bord of bakplaat en zet in de koelkast om af te koelen.

Spuit 2 strepen room op de, met chocolade bestreken bladerdeeghelften. Schep in het midden een beetje van de kersen. Doe dit met behulp van een theelepeltje.

Bestrijk de overige 8 bladerdeeghelften dun met een laag room en leg deze met de bestreken kant naar boven op de tompoucen. Schaaf de overige 100 gram chocolade in krullen en bestrooi de tompoucen met dit chocoladeschaafsel. Bestrooi eventueel nog met wat cacaopoeder.

Als je nog room over hebt kun je de tompoucen verder decoreren met room en bijvoorbeeld de overgebleven gesmolten chocolade.

Tip: Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrij bladerdeeg.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Hanneke
    Hanneke vrijdag 20 jan 2023 om 18:42
    Lijkt me heerlijk!
    • Smakelijck zaterdag 21 jan 2023 om 10:01
      Zijn ze ook :-)
    • Diana
      Diana zaterdag 21 jan 2023 om 13:13
      Hoe lang van te voren kun je ze maken??? Heb van t weekend een verjaardag, die ik over meerdere momenten hou. Zaterdagavond en zondag overdag. Kan ik ze vrijdag al maken???
      • Smakelijck zaterdag 21 jan 2023 om 14:17
        Je kunt het goed voorbereiden zoals het bakken van het bladerdeeg, het maken van de kersensaus, etc. Maar ik zou het op de dag van serveren opspuiten. Dan zijn ze het lekkerst.
        • Diana
          Diana zaterdag 21 jan 2023 om 18:00
          Bedankt, dat ga ik doen!!!!
    • Rob
      Rob zaterdag 10 feb 2024 om 13:44
      Gaan de afgekoelde kersen door de mascarpone?
      • Smakelijck maandag 12 feb 2024 om 11:44
        Nee, deze gaan tussen de room in de tompouce.
Laat een bericht achter!
255