14-06-2024

Kwarktaart Aardbei #Bakken zonder pakjes

Kwarktaart Aardbei - Bakken zonder pakjes

Ingredienten voor een taartvorm van 20 centimeter:

Bodem: 180 gram (suikervrije) biskwie of koekjes, 60 gram roomboter

Vulling: 500 gram volle kwark, 250 milliliter biologische slagroom, 80 gram imkerhoning, 3 eetlepels rundergelatine (of gebruik 9 blaadjes gelatine), 300 gram (diepvries)aardbeien

Bereiding:

Maal de koekjes voor de bodem helemaal fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met het koekkruim.

Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Doe het koekkruim in de vorm en verdeel met de bolle kant van een lepel over de bodem en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat daar minimaal 15 minuten opstijven.

Klop de slagroom stijf met de honing. Voeg de kwark toe en meng tot een romig geheel. Pureer de aardbeien helemaal fijn. Verwarm 100 gram aardbeien in een pannetje en voeg de gelatine toe. Meng heel goed tot het is opgenomen. Laat het al kloppend afkoelen en meng dit met het kwarkmengsel. Voeg het overige gepureerde fruit ook toe en meng goed door.

Haal de bakvorm uit de koeling en giet het kwarkmengsel over de bodem.

Laat de taart minimaal 6 uur opstijven in de koeling. Versier de taart met vers fruit naar keuze.

*Vermenigvuldig de ingrediƫnten met 1,5 voor een bakvorm van 24 centimeter.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

7 Reacties

  • Amelie Van Den Brink
    Amelie Van Den Brink maandag 15 jul 2024 om 12:37
    Kan deze taart ook ingevroren worden?
    • Smakelijck maandag 15 jul 2024 om 15:43
      Ik heb geen ervaring met het invriezen van kwarktaart, maar het is het proberen waard!
    • Grietje
      Grietje maandag 10 mrt 2025 om 15:39
      Als je de aardbeien weg laat, heb je dan de naturel kwarktaart? Of denk ik dan te makkelijk ????
      • Smakelijck maandag 10 mrt 2025 om 16:01
        Ja, min of meer wel, maar je mist dan wel wat smaak/volume. De naturel staat nog op m'n lijstje en ga ik snel maken en posten.
        • Grietje
          Grietje maandag 10 mrt 2025 om 20:26
          Ah, leuk om te horen! Erg benieuwd :) Bedankt voor de reactie!
    • Liesbeth
      Liesbeth zondag 20 apr 2025 om 12:49
      Dank je wel voor dit recept. Toen ik de taart in de koelkast had kwam ik erachter dat ik per ongeluk 1000 g kwark had gebruikt ipv 500 g. Met licht angst en beven vanmorgen uit de koelkast gehaald want zou hij wel voldoende zijn opgesteven? Gelukkig wel en de smaak was nog steeds goed. Volgende keer wel met 500g kwark. :-)
      • Smakelijck dinsdag 22 apr 2025 om 09:24
        Fijn dat het toch nog goed is gekomen!
Laat een bericht achter!
255