Brownies!
Ja hoor, ik heb heerlijke brownies gebakken, zonder witmeel en geraffineerde suiker*! En ze zijn heerlijk. Ik ben erg blij, want brownies en ik zijn een hele goede combi ;-)
Chocoladebrownies met noten
Ingredienten:
4 eieren (gesplitst), 100 gr. pure chocolade (min. 72% cacao)*, 30 gr. hazelnoten (grofgehakt), 30 gr. pecannoten (grofgehakt), 60 gram amandelmeel**, 100 gr. roomboter, 80 gr. kokosbloesemsuiker(Gula Java)***
Smelt de chocolade samen met de boter en de suiker au bain marie. Splits intussen de eieren en klop het eiwit tot een schuim met pieken in de mixer. Als het chocolademengsel is gesmolten klop dan 1 voor 1 de eidooiers erdoor heen.
Giet het chocolade-eimengsel door het stevige schuim en roer goed door elkaar. Voeg het amandelmeel en de gehakte noten toe. Meng dit met elkaar en giet in ingevet bakblik of ronde vorm van ong. 26 cm doorsnede. Het beslag staat ong. 1 a 2 cm hoog. Zet in een voorverwarmde oven van 190 graden ong. 25 a 30 minuten. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
*Let op in veel chocolade zit suiker, in de chocolade die ik heb gebruikt zat het ook maar deze had ik nog liggen en vind het zonde om deze weg te doen. Wil je dus enkel goede suikers gebruiken zorg dan dat je chocolade hebt waar geen suiker in zit.
**Dit kun je kant en klaar kopen (in natuurvoedingswinkels), je kunt ook amandelen nemen en deze zelf fijnmalen in de keukenmachine.
***Te koop bij natuurvoedingszaken. Helaas is het erg prijzig. Als je gewone suiker wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook.
Toevoeging 12-05-12:
Ik heb ze weer gebakken en nu met 40 gram kokosbloesemsuiker en 25 gram agavesiroop. De brownies zijn opnieuw lekker, iets minder zoet en ik vond met volledig kokosbloesemsuiker de smaak toch beter. Kokosbloesemsuiker smaakt een beetje koffie/karamelachtig. Erg lekker...
Je kan aanmelden via email aanklikken...
Dan krijg ik te zien, vervolgreacties worden verzonden naar mijn gmail account (die ik speciaal hiervoor heb aangemeld) super dus!
Vind je vast fijn om te weten.
Liefs thamar
Nou ik ga het maken hoor volgend weekend, en dan maar hopen dat het lukt:)
Voor hoeveel stukken is dit ongeveer? (Voor op een verjaardag)
Je hebt het over een vorm van 26cm, 12 stukken?
En het blijft zo plat zeker? Of kan je er wat wijnsteenzuurbakpoeder door doen?
Dankje! Oh en ik hoop morgen op een pakketje;)
Groetjes thamar
Het is normaal dat brownies plat zijn. Ik zou daarom ook geen bakpoeder toevoegen.
Het boek is verzonden, dus je kunt morgen bij je brievenbus gaan zitten ;-)
Groetjes, Williene
Welke chocoladereep zou je hier nu voor gebruiken?
Vivani zit rietsuiker in...
En kan je iets aanvinken dat ik zie wanneer je reageert?
Onthoudt het niet altijd weer terug te kijken en waar ook alweer:)
Groetjes thamar
Als ik bak dan gebruik ik Tony chocolonely. Zit wel suiker in maar er zitten zoveel voordelen aan pure chocolade dat ik die suiker voor lief neem. Dus je zou ook de Vivani kunnen gebruiken. Of Lovechock als je zonder suiker wilt, maar dat wordt wel duur.
Je kunt helaas niets aanvinken nee, dat is wel een nadeel.
Fijn weekend!
Groetjes, Williene
Complimenten voor Williene, geweldige blog!
Ik zou het dan zelf met 2 bananen proberen, maar ik weet niet of het lukt. Succes!
Zonder e nummers koken en bakken deed ik al langer. Nieuw voor mij is het gaan vermijden van slechte suikers (door jou geïnspireerd :))
Ik ben ook heel benieuwd naar je volgende blog over de verzorgingsproducten. Hier ben ik steeds meer mee bezig. Sinds een aantal maanden gebruik in een blokje aluin als deo. Het werkt echt super goed! Beter nog dan normale deodorant en het is 100% natuurlijk en kost bijna niks. Het is wel even wennen dat er geen geur aan zit.
Ga zo door WIlliene!
Ja, het is inderdaad heel wat duurder dan gewoon bloem. Maar wel veel gezonder, dus daar doen we het dan maar voor ;-)
En bedankt voor je tip! Heb al vaker van aluin gehoord, maar nog nooit gezien of gebruikt!
Succes met alles!
Groetjes, Williene
Succes!
Bedankt voor de moeite.
Ik ga ermee aan de slag. Eerst maar eens op de site heelnatuurlijk.nl verder neuzen en het lijkt me gewoon fijn om op een frisse, niet agressieve manier de billetjes tussendoor te wassen.
Nogmaals hartelijk dank!
Groetjes,
Mariska
Groetjes, Williene
Ik maak mijn amandelmengseltjes als volgt: ik koop bij de natuurwinkel een flesje koudgeperste amandelolie. Ook heb ik een paar verstuivers gekocht. Ik heb twee manieren om het te maken. Het kan op de snelle manier: de verstuiver voor 2/3 deel vullen met water en met 1/3 deel vullen met amandelolie. Goed schudden en sprayen maar :) Werkt prima. Als ik meer tijd er voor neem dan kook ik 2/3 water met wat geraspte aleppo zeep, voeg als het afgekoeld is 1/3 deel amandelolie toe en wat een heeeeel klein scheutje graanalcohol (natuurlijke alcohol zoals in wodka, niet die troep uit de drogist). Dat werkt ook prima. Mijn kinderen hebben sindsdien nooooit meer rode billetjes gehad :) Bij mijn zoontje smeer ik in zijn plooien wel af en toe wat kokosolie als dat wat rood word (hij is een flinke mannetje en daardoor heeft hij veel diepe plooitjes :))), en dat werkt ook geweldig. :)
Succes ermee :)