Kruidcake met rozijnen en noten!
Afgelopen week maakte ik onderstaande kruidcake. Zonder geraffineerde en toegevoegde suikers, alleen met het gebruik van fruitsuikers. En die víel in de smaak! Héérlijk. Iets afgekoeld uit de oven met een lekkere lik roomboter, mjum! Een superlekker tussendoortje, boordevol energie en goede vetten. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden en hoor jullie reacties graag!
Kruidcake met rozijnen en noten!
Ingredienten voor een basiscakevorm:
200 gram speltmeel*, 100 gram amandelmeel, 2 eetlepels kaneel of koekkruiden, 3 eieren, 75 gram roomboter of kokosolie, 3 bananen, 50 gram appelstroop (zonder toegevoegde suiker), 75 gram noten, 75 gram rozijnen of in stukjes gesneden abrikozen, 3 theelepels wijnsteenbakpoeder, scheut (plantaardige) melk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen fijn. Mix de eieren schuimig en voeg de appelstroop en de bananen toe. Mix dit goed door. Hak de noten grof en smelt de boter of kokosolie. Voeg het meel, de koekkruiden, het bakpoeder toe aan het beslag. Mix dit goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter, scheutje melk en de noten en rozijnen toe en meng opnieuw goed door elkaar. Giet het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik. Strooi eventueel nog wat gehakte noten over de cake. Schuif in de oven en bak de cake gaar in ongeveer 60 minuten. Als een satéprikker droog uit de cake komt is deze gaar.
Houdt de oventijd altijd goed in de gaten. Oventijden zijn richtlijnen en kunnen voor iedere oven anders zijn. De baktijd kan in jouw oven dus gerust afwijken.
*Liever glutenvrij, dan vervang je het speltmeel door een glutenvrij meel.
Fijne dag!
Liefs, Williene