RAW chocoladetaart!
Wat hebben we gesmuld van deze overheerlijke chocoladetaart. Fantastisch, vooral de kinderen vonden 'm overheerlijk! De taart hoeft niet in de oven, is zó gemaakt, alleen moet hij even bevriezen. Ik zou zeggen, geniet ervan, ik ga er voor komend weekend ook weer één maken!
RAW Chocoladetaart
Ingrediënten voor 12 stukjes:
Voor de bodem: 180 gram medjouldadels, 100 gram pecannoten, 3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder, flinke snuf Keltisch zeezout
Voor de vulling: 300 gram cashewnoten, 125 gram medjouldadels, 120 milliliter kokosmelk, 50 gram kokosolie, 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder, 1 afgestreken theelepel vanillepoeder of vanille-extract, 1/2 theelepel Keltisch zeezout
Bereiding:
Bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Week de dadels voor de bodem 10 minuten voor in heet water. Giet de dadels af en doe samen met de pecans, cacao en zout in een keukenmachine en maal tot het fijn is. Doe in de bakvorm en duw met je vingers of de bolle kant van een lepel uit over de bakvorm. Zet in de koelkast.
Week de dadels voor de vulling ook 10 minuten voor in warm water. Maal de cashews in de keukenmachine helemaal fijn tot meel. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maal helemaal fijn tot een smeuïge vulling. Verdeel de vulling over de chocoladebodem en zet weg in de vriezer.
Laat minimaal 4 uur bevriezen. Haal de taart zo'n 15-30 minuten voor serveren uit de vriezer en serveer met vers zomerfruit.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene
Dit recept is geheel RAW, Vegan, suikervrij, glutenvrij, zuivelvrij én E-nummervrij.