Tulband met frisse citroentopping
Een heerlijke frisse lente-cake met de smaak van citroen.
Lente-Tulband met frisse citroentopping
Ingredienten voor een tulbandvorm:
250 gram (spelt)bloem, 200 gram (kokobloesem)suiker (of een andere zoetvervanger), 250 gram zachte roomboter, 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder, 5 eieren, ½ theelepel vanillepoeder of vanille-extract, 25 milliliter melk, sap en rasp van 1 biologische citroen, optioneel 2 eetlepels maanzaad
Voor de topping: 4 eetlepels poedersuiker of imkerhoning, 4 eetlepels zure room of roomkaas, water of citroensap
Nodig: Mixer met gardes, Tulbandvorm (of een cakevorm van 30 centimeter)
Oventemperatuur: elektrisch 160° / hetelucht 150°
Bereiding:
Verwarm de oven voor. Vet de tulbandvorm goed in met boter. Mix de boter zacht met de kokosbloesemsuiker. Voeg de eieren één voor één toe tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg het bloem, bakpoeder, vanille, citroenrasp, optioneel maanzaad en de melk toe. Mix tot een mooi, glad en luchtig beslag. Giet het beslag in de tulbandvorm en schuif in de oven. Bak de tulband in 50-60 minuten bruin en gaar. Prik met een satéprikker om te controleren of de binnenkant van de cake gaar is. Laat de tulband uit de oven helemaal afkoelen. Stort de cake op een rooster.
Doe de poedersuiker of honing in een kom en voeg de roomkaas en een beetje citroensap en/of water toe. Meng goed door elkaar. Voeg zoveel water of citroensap toe tot je een mooi glazuur hebt en verdeel het glazuur over de tulband. Bestrooi met wat citroenrasp en eventueel maanzaad. Zet de tulband een uur in de koeling zodat de topping kan opstijven.
Tip: Geen tulbandvorm? De cake kan ook in een gewone cakevorm (30 cm) worden gebakken.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene