Cheesecake met bosvruchtencoulis!
Deze cheesecakejes zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. En ze zijn ook nog eens erg lekker ;-) Een ideaal toetje dus voor het kerstdiner of wanneer je maar wilt!
Suiker- en glutenvrije Cheesecakejes!
Ingredienten voor ong. 9 a 10 stuks:
Voor de bodempjes*: 100 gram amandelmeel, geraspte schil van een halve biologische citroen, 1 el honing, 40 gram roomboter
Voor de cheesecake: 300 gram monchou, merg van een half vanillestokje, sap van een halve citroen, 3 eetlepels honing, 100 gr. creme fraiche, 50 gr. griekse yoghurt, 2 eieren.
Voor de coulis: bosvruchten, evt. natuurlijke zoetstof om het iets te zoeten, bijv. stevia.
Bekleed een muffinpan met cupcakepapiertjes. Verwarm de oven op 180 graden.
Meng het amandelmeel met de (vloeibare) honing en de citroenrasp. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg toe. Meng tot een geheel en schep in de muffinvormpjes. Druk het stevig aan.
Mix de monchou glad samen met het vanillemerg, citroenrasp en de honing. Voeg de yoghurt en de creme fraiche toe en mix dit mooi glad. Voeg de eieren toe en mix het geheel. Schep het roomkaasmengsel op de bodempjes.
Schuif in de voorverwarmde oven voor 25 a 30 minuten. Laat ze wat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de muffinpan. Laat de cheesecakejes nu helemaal afkoelen. Een dag later zijn ze het lekkerst! Je kunt ze dus prima een dag van tevoren maken!
Gebruik voor de bosvruchtencoulis wat gemengd fruit (uit de vriezer) zoals bosbessen, bramen, frambozen en/of aardbeien. Blender deze (ontdooid!) helemaal fijn. Zeef evt. de pitjes eruit. Maak evt. op smaak met bijv. stevia. Zelf vind ik het niet nodig, want de cheesecake kan wel wat frisheid gebruiken.
Serveer de cheesecakejes (zonder het papiertje!) met wat bevroren fruit bovenop en de coulis!
*Je kunt hier ook kant en klare koekjes voor gebruiken. Let dan wel op dat het vaak niet suikervrij is.
Alvast bedankt!
Succes!
Heb je ook weleens een cheesecake gemaakt van witte chocolade?
Ik vond dit recept
http://allrecipes.nl/recept/329/cheesecake-met-bosbessen-en-witte-chocolade.aspx
Ik houdt niet zo van een zware vaste cheesecake,dus wilde ik even vragen of je cheesecake een beetje luchtig is?
Hoor wel weer hoor,en fijne feestdagen?
groetjes,
Ange
Nee, dat heb ik niet gedaan. Witte chocolade is moeilijk E-vrij te krijgen. Waar haal jij die? En ik vind witte chocolade ook vrij overheersend, ben meer van de pure chocolade ;-) Deze cheesecake is echt niet zwaar, maar heerlijk luchtig en romig. Ik vind 'm heerlijk, maar ja, smaken verschillen ;-)
Jij ook hele fijne dagen en succes!
Groetjes, Williene
Ik heb nu al zin in die cheesecake, maar ik zal me bedwingen:-)
Klopt wat je zegt, er is veel troep wat verkocht wordt als stevia. Jammer is dat, want daardoor is het weer erg lastig om aan goede stevia te komen.
Je hebt nu een oven, dus je zult toch een keer aan de slag moeten ;-)Haha!
Groetjes en fijn weekend!
Williene
groetjes Andrea
Ik ben benieuwd of dat lukt! Succes ermee!
Groetjes, Williene