Kwarkmuffins met blauwe bessen!
Het is even geleden dat ik een weekendrecept heb geplaatst op de website. Ik bak tegenwoordig niet meer voor ieder weekend iets zoets, wat ik vroeger wel vaak deed. Vaak nemen we dan een stukje chocolade bij de koffie en dat is voldoende. Of je bent ergens anders en neemt daar iets lekkers. Deze kwarkmuffins zijn echter niet zo zoet en dat bevalt me wel. Ook de kinderen nemen deze graag zo af en toe eens mee naar school. Een fijne afwisseling met bijvoorbeeld fruit.
Fijne dag!
Kwarkmuffins met blauwe bessen
Ingrediënten voor ongeveer 10-12 stuks:
3 eieren, ½ theelepel vanillepoeder of merg uit een half vanillestokje, 250 gram volle kwark, 200 gram speltbloem, 2 theelepels wijnsteenbakpoeder, 100 gram blauwe bessen, rasp van een halve citroen, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels natuurlijk zoet (ahornsiroop, yaconsiroop, kokosbloesem)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren schuimig met de vanille en het zoetmiddel wat je gebruikt. Voeg de kwark toe en meng goed met het eischuim. Voeg de bloem, bakpoeder, citroenrasp en -sap toe aan het beslag. Meng ¾ van de blauwe bessen door het beslag en verdeel dit over 10 of 12 holtes in een muffinpan. Verdeel de overige blauwe bessen over de muffins.
Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar in de oven.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene