Tiramisutaart - Vaderdagtaart
Afgelopen week kreeg ik de vraag of er nog een Vaderdagtaart op de website kwam... Oeps, nooit meer aan gedacht :-) Dus op de valreep nog een leuke taart voor vader bedacht. Het is een makkelijke taart, en de smaakcombinatie van de zachte biscuit met koffie en mascarponeroom is héérlijk. Een klein vleugje cacaosmaak maakt hem hélemaal af. En als je een echte lekkerbek thuis hebt zitten dan is de extra karamelsaus natuurlijk de kers op de taart. Maar dat is optioneel en zonder de saus is de taart ook verrukkelijk.
Ik wens je alvast een heel fijn weekend toe en ik ben benieuwd of de taart in de smaak valt. Laat het me weten :-)
Tiramisutaart - Vaderdagtaart
Ingrediënten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:
Voor één biscuitlaag: 3 eieren, 30 gram kokosbloesemsuiker of ander zoetmiddel, 35 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Voor de room: 350 gram mascarpone, 350 gram biologische slagroom, snufje vanillepoeder, 3-4 eetlepels imkerhoning
Verder nodig: klein kopje sterke koffie, cacaopoeder, pure chocolade (Vivani 92%), eventueel karamelsaus (zie recept hieronder)
Bereiding:
Begin met het bakken van de biscuits. Dit kan een dag van tevoren.
Mix hiervoor de eieren met de kokosbloesem zeer licht en luchtig. Dit duurt met een elektrische mixer minimaal 10 minuten. Dit is heel belangrijk, anders krijg je een veel lagere, compacte biscuit. Voeg de droge ingrediënten toe, meng goed door en giet het beslag in een, met bakpapier beklede vorm van 20 centimeter. Schuif in de oven en bak af in ongeveer 10 minuten op 180 graden. Afhankelijk hoe hoog je je taart wilt, bak je 2 of 3 biscuits, afzonderlijk van elkaar. Laat de biscuits goed afkoelen voor gebruik.
Zet een kopje hele sterke koffie en laat afkoelen.
Klop de mascarpone luchtig met de honing en het vanillepoeder. Voeg de room al mixend heel voorzichtig toe. Klop tot het stijf is.
Leg een laag biscuit op een bord. Besprenkel naar smaak met de koude koffie. Spatel een laag room over de biscuit. Dek af met een volgende laag biscuit. Strijk de taart af met de room. Doe de overige room in een spuitzak en spuit mooie toeven of doppen op de taart. Bestrooi de taart met cacaopoeder, decoreer met chocoladekrullen en serveer de taart eventueel met karamelsaus.
Karamelsaus maak je zo: 100 gram kokosbloesemsuiker, 40 milliliter water, 75 milliliter biologische slagroom of andere room, 40 gram koude roomboter in blokjes.
Breng de kokosbloesem samen met het water op laag vuur aan de kook. Voeg de room toe en laat nog even wat inkoken op laag vuur. Voeg de boter toe en meng met de saus. Laat afkoelen. Serveer de karamelsaus bij de Tiramisutaart.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene