Lentetaart met pistache en framboos!
Een heerlijke lente-taart met, voor mij, een nieuw product, namelijk pistachepasta. Heerlijke pure pasta waar je prachtig groene room mee krijgt met een heerlijke smaak (denk pistache-ijs). Deze taart maakte ik in samenwerking met Bas Boer Noten, en tot eind april krijg je 2,50 korting op je bestelling in de webshop van Bas Boer, met de code april22
Fijne Paasdagen!
Lentetaart met pistache en framboos
Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:
Voor de bodem: 100 gram speltbloem of -meel (of gebruik een glutenvrij meel), 30 gram amandelmeel, 1 ei, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje Keltisch zout
Voor het pistache-spijs: 50 gram amandelmeel, 2 eetlepels pistachepasta, 30 gram imkerhoning of ahornsiroop, 1 ei
Voor de vulling: 325 milliliter (biologische) slagroom, 250 gram mascarpone, 3 eetlepels (of meer naar smaak) imkerhoning of ahornsiroop, 3 eetlepels pistachepasta
Voor de garnering: verse frambozen, frambozenpoeder, pistachenoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediƫnten voor de bodem tot een deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hierop een bakring van 20 centimeter doorsnede. Je kunt ook de rand van een bakvorm gebruiken, zonder de bodem. Verdeel het deeg in de vorm en maak een opstaande rand van 1-2 centimeter.
Meng de ingrediƫnten voor het spijs met elkaar en verdeel dit over de bodem van de taart.
Schuif de taart in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taartbodem uit de oven afkoelen, en verwijder de ring pas na het afkoelen. De bodem wordt bij het afkoelen hard. Bij te lange oventijd wordt de bodem droog, dus bak niet te lang.
Klop de mascarpone luchtig met de honing of ahorn en voeg al kloppend de room toe. Klop door tot een stijve room. Halveer de room in 2 aparte kommen. Voeg aan de ene helft van de room de pistachepasta toe en klop door tot een mooie lichtgroene room, met behulp van een garde. Doe de groene room in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit de groene room op de rand van de taart. Doe hetzelfde bij de witte room, spuit deze in het midden van de taart.
Garneer de taart met gehakte pistachenoten, verse frambozen en eventueel frabozenpoeder.
Geniet ervan!
Tip:
Pistachenoten zijn prijzig en pistachepasta dus ook. Je kunt ook pistachepasta zelf maken:
Gebruik hiervoor zo groen mogelijke pistachenoten, gepeld en ongezouten. Maal de pistachenoten in een koffiemolentje of kleine foodprocessor tot een kruimelig geheel. Blijf doormalen tot de nootjes hun olie vrijlaten, en maal tot een mooie, fijne pasta. Als het geheel te droog blijft, voeg dan een klein beetje neutrale olie toe.
Liefs, Williene
Laat een bericht achter!