Frambozen Cheesecake Brownies!
Vandaag is het een klein beetje feest, want de tweede druk van mijn kookboek Smakelijck Gezond & Gevarieerd wordt geleverd! En dat vieren we met een stukje taart ;-)
Dit recept stond als één van de eerste recepten op mijn blog. Tijd voor verandering, tijd om het recept te maken in een wat betere versie met de inzichten van nu! Met palmsuiker en speltmeel. Het blijft hier een succesrecept, die in mum van tijd op is!
Frambozen Cheesecake Brownies
Ingrediënten:
120 gram speltmeel, 100 gram palmsuiker, 100 gram roomboter, 100 gram pure chocolade (72%), 50 gram honing, 200 gram monchou, merg van een half vanillestokje, 2,5 ei (of 3 kleine eieren), hand vol (diepvries)frambozen
Mix de boter en de palmsuiker romig. Mix 1,5 ei hier voorzichtig doorheen. Smelt de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen. Meng door het botermengsel. Voeg de speltmeel toe en meng tot een beslag. Zet aan de kant.
Mix de roomkaas glad. Voeg het laatste ei toe samen met de honing en het vanillemerg. Mix mooi romig.
Verdeel 2/3 van het chocoladebeslag over een vorm van 20x20. Spatel nu voorzichtig het roomkaasmengsel bovenop het chocoladebeslag. Voeg nu de rest van het chocoladebeslag toe en verdeel dit met een vork door het roomkaasmengsel zodat je een gemarmerd effect krijgt.
Verdeel wat frambozen over de taart en schuif in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de brownies in zo'n 40 minuten gaar. Test met een prikker vanaf 30 minuten om te controleren op gaarheid.
Voor glutenvrije brownies gebruik je dit recept als basis voor je chocoladebeslag. Ik zou dan 2/3 van het recept gebruiken, anders heb je teveel beslag.
Succes en een fijne dag!
wij zijn hier allemaal verslaafd aan de suikervariant, heerlijk maar ja dat suiker he :)
nu staat deze versie in de oven, ik ben benieuwd !
Fijn weekend!
Waar haal jij de pure chocolade zonder suiker ?
Of maak jij de chocolade zelf ?
In de supermarkt zit er namelijk overal suiker in en in de natuurwinkel zit er ook vaak zoetstof in.
Groetjes Petra
Smaak was wennen maar ik ben helemaal om.
Groetjes thamar
Pure chocolade zonder suiker kun je kopen bij de natuurwinkel. Dit is bijv. chocolade met palmsuiker. Bijv. loveshock chocolade. Ik gebruik meestal gewoon een goede 72% chocolade, ook al bevat deze een beetje suiker. Anders wordt het wel erg prijzig.
Succes!
Dit is de volgens mij (nog niet geprobeerd) het beste medicijn tegen depressie (ik ben dan wel niet depressief, maar toch)!!!!
Dit lost echt al je zorgen op ;)
Groetjes, Williene
Ik heb even bij je oude recept gekeken, maar allemensen wat een suiker zit daarin! Voor hoeveel is dat? Want ik zie op de foto cupcakes denk ik?
Groetjes, Lydia
Ik was toevallig een midweekje weg naar Dordrecht:)
Bij de estafette hadden ze het volgens mij en eventueel jumbo.
Nou succes!
Groetjes thamar
Je zou ook kunnen kijken of je wel kokosbloesemsuiker kunt vinden. Dat is hetzelfde idee alleen wel wat duurder. Als je het met gewone suiker wilt maken kun je gewoon dezelfde hoeveelheid gebruiken hoor (dus 100 gram)!
Succes!
Groetjes, Williene
Groetjes,
Lydia
Ja hé, enorm, daar schrok ik ook van! Ik had 'm al jaren niet gemaakt, maar ontzettend, wat een suiker! Dat kan best minder en beter ;-)
Dit recept is voor zo'n 12-16 stukjes, het vorige recept was wel voor 20 stukjes geloof ik, maar dan nog! En toen had ik ze in cupcake vormpjes gemaakt, maar je kunt ze ook gewoon in een bakblik maken.
Groetjes, Williene
groetjes
Had alleen een vraag als je recepten hebt waar maizena in moet im het in te dikken wat het beste te gebruiken ik doe nu met speltbloem wel maar de smaak is toch anders
Zal er ook wel aan moeten wennen denk ik
Heb net chocoladepudding met kaneel gemaakt maar de smaak van bloem proef je wel
Gr petra
Maïzena heb je ook in de natuurwinkel = maiszetmeel. Of Arrow Root, maar daarvan is de werking wat anders. Dus dat zou je kunnen proberen! Succes!
Groetjes, Williene