16-08-2013

Frambozen Cheesecake Brownies!

 

 

 
 

Vandaag is het een klein beetje feest, want de tweede druk van mijn kookboek Smakelijck Gezond & Gevarieerd wordt geleverd! En dat vieren we met een stukje taart ;-)

Dit recept stond als één van de eerste recepten op mijn blog. Tijd voor verandering, tijd om het recept te maken in een wat betere versie met de inzichten van nu! Met palmsuiker en speltmeel. Het blijft hier een succesrecept, die in mum van tijd op is!

Frambozen Cheesecake Brownies

Ingrediënten:
120 gram speltmeel, 100 gram palmsuiker, 100 gram roomboter, 100 gram pure chocolade (72%), 50 gram honing, 200 gram monchou, merg van een half vanillestokje, 2,5 ei (of 3 kleine eieren), hand vol (diepvries)frambozen

Mix de boter en de palmsuiker romig. Mix 1,5 ei hier voorzichtig doorheen. Smelt de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen. Meng door het botermengsel. Voeg de speltmeel toe en meng tot een beslag. Zet aan de kant.

Mix de roomkaas glad. Voeg het laatste ei toe samen met de honing en het vanillemerg. Mix mooi romig.

Verdeel 2/3 van het chocoladebeslag over een vorm van 20x20. Spatel nu voorzichtig het roomkaasmengsel bovenop het chocoladebeslag. Voeg nu de rest van het chocoladebeslag toe en verdeel dit met een vork door het roomkaasmengsel zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Verdeel wat frambozen over de taart en schuif in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de brownies in zo'n 40 minuten gaar. Test met een prikker vanaf 30 minuten om te controleren op gaarheid.

Voor glutenvrije brownies gebruik je dit recept als basis voor je chocoladebeslag. Ik zou dan 2/3 van het recept gebruiken, anders heb je teveel beslag.

Succes en een fijne dag!

Deel via social media

 
Print recept

41 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 19 okt 2013 om 17:12
    o wat oenig dat ik dit recept nog niet eerder had gezien..
    wij zijn hier allemaal verslaafd aan de suikervariant, heerlijk maar ja dat suiker he :)
    nu staat deze versie in de oven, ik ben benieuwd !
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 19 okt 2013 om 19:30
      Haha, gelukkig heb je 'm gevonden :-) Hopelijk vinden jullie 'm net zo lekker, hier tenminste wel!

      Fijn weekend!
  • Petra
    Petra maandag 19 aug 2013 om 22:42
    Hoi Williene,

    Waar haal jij de pure chocolade zonder suiker ?
    Of maak jij de chocolade zelf ?
    In de supermarkt zit er namelijk overal suiker in en in de natuurwinkel zit er ook vaak zoetstof in.

    Groetjes Petra
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 19 okt 2013 om 19:29
      Ha Thamar, hoe heet deze vivani reep dan? Heb pas nog even gekeken, maar allemaal met rietsuiker?
    • Thamar Van dijke
      Thamar Van dijke vrijdag 23 aug 2013 om 07:39
      Vivani 92% kost 1,99 voor een reep van 80gram, mijn iedere dag verwennerij, gezoet met kokosbloesemsuiker dus "suikervrij".
      Smaak was wennen maar ik ben helemaal om.

      Groetjes thamar
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 20 aug 2013 om 21:22
      Ha,

      Pure chocolade zonder suiker kun je kopen bij de natuurwinkel. Dit is bijv. chocolade met palmsuiker. Bijv. loveshock chocolade. Ik gebruik meestal gewoon een goede 72% chocolade, ook al bevat deze een beetje suiker. Anders wordt het wel erg prijzig.

      Succes!
  • Kleinigheidje
    Kleinigheidje maandag 19 aug 2013 om 10:13
    Deze is heerlijk! Ik heb hem het weekend gemaakt en ook de visite vond hem erg lekker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 19 aug 2013 om 10:39
      Wat leuk dat je 'm gelijk hebt uitgeprobeerd! Fijn dat jullie het lekker vonden!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 16 aug 2013 om 22:32
    OMG!!!!!
    Dit is de volgens mij (nog niet geprobeerd) het beste medicijn tegen depressie (ik ben dan wel niet depressief, maar toch)!!!!
    Dit lost echt al je zorgen op ;)
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 23:05
      Haha, helaas kennen ze hier op blogger geen 'vind-ik-leuk' knop! Ik moest erg lachen om je reactie! Maar inderdaad, ze zijn erg lekker ;-)
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 16 aug 2013 om 17:18
    wat leuk de tweede druk zie je nou wel dat het een succes nummer is!! geniet er maar van je steekt er ook erg veel tijd in 'mijn' boek is even in de leen bij een vriendin maar ik grijp echt mis nu het boek niet op de plank ligt! groetjes reina kaper.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 20:30
      Bedankt, Reina! Leuk om te horen zeg! Hopelijk heb je 'm snel weer terug ;-)

      Groetjes, Williene
  • Lydia
    Lydia vrijdag 16 aug 2013 om 16:54
    Gefeliciteerd Williene, dat is een feestje waard ja! Leuk hoor, kun je op weg naar een vervolg kookboek :)
    Ik heb even bij je oude recept gekeken, maar allemensen wat een suiker zit daarin! Voor hoeveel is dat? Want ik zie op de foto cupcakes denk ik?
    Groetjes, Lydia
    • Thamar Van dijke
      Thamar Van dijke vrijdag 23 aug 2013 om 07:37
      Hoi Lydia,

      Ik was toevallig een midweekje weg naar Dordrecht:)
      Bij de estafette hadden ze het volgens mij en eventueel jumbo.
      Nou succes!

      Groetjes thamar
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 17 aug 2013 om 19:49
      Ha Lydia,

      Je zou ook kunnen kijken of je wel kokosbloesemsuiker kunt vinden. Dat is hetzelfde idee alleen wel wat duurder. Als je het met gewone suiker wilt maken kun je gewoon dezelfde hoeveelheid gebruiken hoor (dus 100 gram)!

      Succes!

      Groetjes, Williene
    • Lydia
      Lydia vrijdag 16 aug 2013 om 23:51
      Hoi, nog 1 vraagje (ik houd je wel bezig, sorry hoor!) Maar hier in de hele stad (Dordrecht) geen Palmsuiker te vinden. Ben vandaag nog naar de laatste natuurwinkel geweest, zij zeiden dat de vraag naar Palmsuiker enorm toegenomen is en dat ze de vraag momenteel niet kunnen verwerken. Als ik dit recept dus toch met kristal of basterdsuiker wil doen, moet er dan 4x zoveel in?
      Groetjes,
      Lydia
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 20:29
      Dankjewel Lydia!

      Ja hé, enorm, daar schrok ik ook van! Ik had 'm al jaren niet gemaakt, maar ontzettend, wat een suiker! Dat kan best minder en beter ;-)

      Dit recept is voor zo'n 12-16 stukjes, het vorige recept was wel voor 20 stukjes geloof ik, maar dan nog! En toen had ik ze in cupcake vormpjes gemaakt, maar je kunt ze ook gewoon in een bakblik maken.

      Groetjes, Williene
  • Michelle Breuer
    Michelle Breuer vrijdag 16 aug 2013 om 14:37
    zo, dat ziet er heel erg goed uit haha! Denk dat ik die van de week maar eens ga uitproberen.. ;-)
    groetjes
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 20:27
      Dankjewel en succes met het recept ;-)
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 16 aug 2013 om 12:28
    Wat leuk van je boek ik heb bijna iedere dag wel iets uit je boek gemaakt
    Had alleen een vraag als je recepten hebt waar maizena in moet im het in te dikken wat het beste te gebruiken ik doe nu met speltbloem wel maar de smaak is toch anders
    Zal er ook wel aan moeten wennen denk ik
    Heb net chocoladepudding met kaneel gemaakt maar de smaak van bloem proef je wel
    Gr petra
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 20:26
      Wat leuk om te horen zeg!
      Maïzena heb je ook in de natuurwinkel = maiszetmeel. Of Arrow Root, maar daarvan is de werking wat anders. Dus dat zou je kunnen proberen! Succes!

      Groetjes, Williene
  • Mirjam
    Mirjam vrijdag 16 aug 2013 om 11:03
    Ziet er lekker uit!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 20:24
      Dankje!
  • jac
    jac maandag 01 dec 2014 om 16:33
    Even een vraagje. Hier gebuik je monchou, maar je gebruikt in andere recepten ook wel eens ricotta, roomkaas of mascarpone. Kun je mij vertellen wat het verschil is tussen deze verschillende soorten en smaken? En wat gebruik je waarvoor, voor welk soort recepten?
    • Smakelijck dinsdag 02 dec 2014 om 18:39
      Hoi, Roomkaas is 't zelfde idee als monchou. Mascarpone is niet zo stevig en is eigenlijk verse kaas. Deze 2 gebruik ik vaak in zoete recepten. Maar mascarpone is ook lekker als romige vulling of in de soep. Ricotta gebruik ik zelf enkel in hartige gerechten en is wat korreliger. Het verschil zit 'm in de manier waarop 't gemaakt wordt.
  • Marieke Elfferich
    Marieke Elfferich zaterdag 14 mrt 2015 om 09:18
    Hi, Een vraag kan ik dit recept ook in(cake) vormpjes doen? Groetjes, Marieke Ps Super lekker dit recept ;-)
    • Smakelijck zaterdag 14 mrt 2015 om 20:24
      Ja hoor, dat kan! Succes!
  • Alies
    Alies woensdag 27 mei 2015 om 09:28
    Hallo, even een vraagje kan dit recept ook met kokosbloesem suiker? Groetjes, Alies
    • Smakelijck woensdag 27 mei 2015 om 18:57
      Jazeker, kokosbloesem en palmsuiker kun je altijd voor elkaar vervangen. Succes!
  • Jeanine
    Jeanine woensdag 23 dec 2015 om 11:14
    Als ik dit in cupcakevormpjes wil doen, zal hij misschien wel minder lang in de oven moeten? Enig idee wat dan handig is om aan te houden? Groetjes Jeanine
    • Smakelijck woensdag 23 dec 2015 om 11:22
      Baktijd voor muffins/cupcakes is meestal zo'n 20 minuten. Ik zou gewoon even prikken. Deze mogen nog een beetje nattig zijn. Succes!
  • Marieke
    Marieke vrijdag 29 jan 2016 om 09:38
    Goedemorgen, een vraagje, Waar kan ik het recept vinden van deze variant met suiker? Groetjes
  • Marieke
    Marieke vrijdag 29 jan 2016 om 09:38
    De oude variant zeg maar....:-)
    • Smakelijck vrijdag 29 jan 2016 om 10:22
      Hoi, deze heb ik verwijderd omdat hier enorm veel suiker inzat. Doordat deze erop stond vond ik 'm er niet meer tussen passen. Maar je kunt natuurlijk de palmsuiker vervangen door witte suiker als je dat wilt!
  • Marieke
    Marieke vrijdag 29 jan 2016 om 10:49
    Okay snap ik hoor, Ik kan hier geen palmsuiker vinden bij de super vandaar. Waar haal jij deze dan? Dus ik kan gewoon de hoeveel heden aanhouden? 100gr witte suiker en dan ook nog de honing gebruiken? En kan ik ook gewone bio bloem gebruiken ipv speltmeel?
    • Smakelijck vrijdag 29 jan 2016 om 10:54
      Ja, dat kan dan beide, gewoon zelfde hoeveelheden. Palmsuiker verkopen ze bij Jumbo en AH en Plus verkopen ook kokosbloesem. Zelf Action verkoopt tegenwoordig kokosbloesemsuiker, al zal deze kwaliteit wel verschillen met andere merken, maar het is inmiddels goed verkrijgbaar. Ipv van meel kun je gewone bloem, speltbloem oid gebruiken, dat maakt voor het recept niet veel uit.
  • Marieke
    Marieke vrijdag 29 jan 2016 om 11:01
    Ohh dan ga ik zeker vanmiddag nog opzoek naar de palmsuiker. Wat is dan het verschil tussen palmsuiker en kokosbloesem? Bedankt weer hoor. Groetjes
    • Smakelijck vrijdag 29 jan 2016 om 13:11
      Qua effect op de bloedsuikerspiegel niet veel. Maar ze komen van 2 verschillende palmbomen en verschillen daardoor van smaak. Persoonlijk vind ik kokosbloesem lekkerder, maar anderen vinden palmsuiker weer beter van smaak. Is dus echt verschillend per persoon. Kokosbloesem is iets lichter van kleur, dus dat komt in sommige baksels beter uit. Succes!
    • marijke
      marijke donderdag 29 jun 2023 om 14:48
      Gebakken! En wat zijn ze ontzettend mooi gelukt! Je blijft ons inspireren, en dat alles gezond, geeft zo`n goed gevoel joh! Vanmorgen deze gebakken, je hazelnootpasta gemaakt, appelhavermoutplaattaart, en zandkoekjes door onze kleuter gebakken! Top!!
    • marijke
      marijke donderdag 29 jun 2023 om 16:40
      en om het verhaal nog af te maken.. eten we vandaag ossestaartsoep van jou recept. Lekker zelfgetrokken bouillon!
      • Smakelijck vrijdag 30 jun 2023 om 10:06
        Wauw! Goed bezig zeg!
Laat een bericht achter!
255