Vegan Snickercheesecake met karamel
Vegan Snickercheesecake met karamel
Ingredienten voor een ronde bakvorm van 20 centimeter:
Voor de bodem: 175 gram medjouldadels, 150 gram noten naar keuze
Voor de vulling: 250 gram rauwe cashewnoten, 200 milliliter kokosmelk, 4 eetlepels ahornsiroop of meer naar smaak, 1 theelepel vanillepoeder, 4 eetlepels kokosolie
Voor de pindakaramel: 4 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels pindakaas (of notenpasta), 1 theelepel vanillepoeder
Verder nodig: ongezouten pinda’s, pure chocolade (Vivani 92%)
Bereiding:
Week de cashewnoten minimaal 8 uur in ruim, koud water.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de dadels voor de bodem met de noten in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot het een plakkerige deegbal is. Verdeel dit mengsel in de bakvorm en duw stevig aan met de bolle kant van een lepel die je eventueel nat maakt onder de koude kraan. Ze de bodem weg in de koeling.
Giet de cashewnoten af en doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Maal helemaal fijn tot een mooie, gladde vulling. Giet deze uit over de bodem in de bakvorm.
Verwarm alle ingrediënten voor de pindakaramel in een pan, tot het één geheel is. Laat wat afkoelen en verdeel de karamel over de cashew-vulling. Verdeel de karamel iets door de vulling met behulp van een vork, zodat de vullingen iets gaan mengen.
Verdeel wat pinda’s over de taart en duw deze iets in de taart. Zet de taart in de vriezer. Laat de taart minimaal een aantal uur invriezen.
Haal de taart voor serveren uit de vriezer. Smelt de pure chocolade en doe dit in een spuitzak met een smal spuitmondje. Spuit de chocolade over de taart. Laat de taart verder ontdooien in zo’n 30 minuten. Snijd in punten en serveer de taart daarna direct. Zet de stukjes die je niet gebruikt weer terug in de vriezer.
Eet Smakelijck!
Liefs, Williene