23-04-2021

Vegan Snickercheesecake met karamel

Vegan Snickercheesecake met karamel

Ingredienten voor een ronde bakvorm van 20 centimeter:

Voor de bodem: 175 gram medjouldadels, 150 gram noten naar keuze

Voor de vulling: 250 gram rauwe cashewnoten, 200 milliliter kokosmelk, 4 eetlepels ahornsiroop of meer naar smaak, 1 theelepel vanillepoeder, 4 eetlepels kokosolie

Voor de pindakaramel: 4 eetlepels ahornsiroop, 2 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels pindakaas (of notenpasta), 1 theelepel vanillepoeder

Verder nodig: ongezouten pinda’s, pure chocolade (Vivani 92%)

Bereiding:

Week de cashewnoten minimaal 8 uur in ruim, koud water. 

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe de dadels voor de bodem met de noten in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot het een plakkerige deegbal is. Verdeel dit mengsel in de bakvorm en duw stevig aan met de bolle kant van een lepel die je eventueel nat maakt onder de koude kraan. Ze de bodem weg in de koeling.

Giet de cashewnoten af en doe de geweekte cashewnoten in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Maal helemaal fijn tot een mooie, gladde vulling. Giet deze uit over de bodem in de bakvorm.

Verwarm alle ingrediënten voor de pindakaramel in een pan, tot het één geheel is. Laat wat afkoelen en verdeel de karamel over de cashew-vulling. Verdeel de karamel iets door de vulling met behulp van een vork, zodat de vullingen iets gaan mengen.

Verdeel wat pinda’s over de taart en duw deze iets in de taart. Zet de taart in de vriezer. Laat de taart minimaal een aantal uur invriezen.

Haal de taart voor serveren uit de vriezer. Smelt de pure chocolade en doe dit in een spuitzak met een smal spuitmondje. Spuit de chocolade over de taart. Laat de taart verder ontdooien in zo’n 30 minuten. Snijd in punten en serveer de taart daarna direct. Zet de stukjes die je niet gebruikt weer terug in de vriezer.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Marijke Hendriksen
    Marijke Hendriksen woensdag 28 apr 2021 om 20:14
    Is dit dan een soort ijstaart? na een half uurtje is het toch nog niet helemaal ontdooit..? Groetjes Marijke
    • Smakelijck woensdag 28 apr 2021 om 20:42
      Nee hoor, maar doordat de vulling anders te zacht is, moet hij iets bevroren zijn. Na een half uur/uur is hij redelijk ontdooid en heerlijk om te eten.
    • Karin
      Karin donderdag 29 apr 2021 om 08:59
      Ha Williene , Even een vraagje over het maken van deze en soortgelijke bodems in een vegan taart .... Met welk apparaat maak je deze het snelst/ best klaar? KitchenAid Mini Food Processor , is dit dan een goede keuze ? Of te klein of niet sterk genoeg ? Ik heb wel een grote machine van kitchenAid staan maar zonder accessoire erbij ,alleen voor mengen en mixen Hartelijk dank alvast !
      • Smakelijck vrijdag 30 apr 2021 om 09:43
        Ik maak deze inderdaad met de mini foodprocessor. Past het precies in :-)
    • Maaike
      Maaike vrijdag 30 apr 2021 om 17:04
      Rauwe cashewnoten... Waar kun je die kopen ? Bij de Toko of op de markt ?
      • Smakelijck maandag 03 mei 2021 om 11:16
        Supermarkt heeft ze ook. Vaak bij de gezondheidsproducten.
    • Joke
      Joke zaterdag 01 mei 2021 om 19:08
      hoeveel pure chocolade gebruik je?
      • Smakelijck maandag 03 mei 2021 om 11:19
        Puur ter decoratie, dus niet zo heel veel, Ik smelt altijd een halve reep (zo'n 50 gram) maar dan blijft er altijd over, dus met 30 gram zit je wel goed.
    • Lummy
      Lummy zondag 25 jul 2021 om 20:25
      De taart was erg lekker! Nog even een vraagje, hoort het zo dat de vulling enigszins kruimelig van structuur blijft? Of hoort het helemaal glad te zijn?
      • Smakelijck maandag 02 aug 2021 om 20:25
        Fijn! Met een hele krachtige keukenmachine krijg je het glad. Evt. kun je wat meer kokosmelk toevoegen.
Laat een bericht achter!
255