Valentijn cupcakes!
Heb je nog niets lekkers gebakken voor 't weekend? Dan kan ik je deze aanbevelen ;-) Normaal koop ik nooit frambozen in de winter, maar voor Valentijn maken we deze keer een uitzondering.
Valentijn cupcakes!
Ingredienten voor 9 stuks:
3 eieren, 60 gram kokosbloesemsuiker, 40 gram speltbloem, 20 gram amandelmeel, 30 gram gesmolten roomboter, 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, rasp van 1 biologische citroen, snufje vanillepoeder
Voor de topping:
125 milliter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische honing, 70 gram mascarpone, frambozen om te kleuren en te garneren.
Bereiding:
Doe de eieren met de suiker in mixer en mix op hoge stand tot het in volume ongeveer 3 x is toegenomen (heerlijk luchtig!). Voeg nu de droge ingrediƫnten toe (bloem, amandelmeel, bakpoeder, vanillepoeder en citroenrasp), en mix nog even goed door.
Giet nu, al mixend, de gesmolten roomboter toe.
Zet 9 leuke papieren cupcake vormpjes in een muffin pan en verdeel het beslag over de vormpjes en schuif in de oven op 170 graden voor ongeveer 12-15 minuten (test met een sateprikker of de cake gaar is).
Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
Voor de lichtroze topping doe je de mascarpone in de mixer met de honing en het sap van een handje frambozen (doe dit door ze met een lepel door een zeef te pureren, zo heb je puur sap zonder pitjes). Mix dit glad en voeg de slagroom toe en mix door tot een stevige room.
Spuit met behulp van een spuitzak mooie toeven op de cupcakes en versier met een verse frambozen!
Fijn weekend!
Liefs, Williene